Utánfestés Herbal Henna hajfestékkel

/Utánfestés Herbal Henna hajfestékkel
Utánfestés Herbal Henna hajfestékkel2017-05-08T21:15:10+00:00

Lenőtt hajtő utánfestése henna hajfestékkel

Ha a henna hajfestéket a hajtő lenövés festésére használjuk, keverjük be a masszát és állítsuk egy meleg vízzel teli edénybe, hogy ne hűljön ki a hajfestékünk.

  1. Első lépésben a száraz hajtőre vigyük fel a masszát.
  2. Ha teljesen kész az összes hajtő, akkor enyhén spricceljük be a nem festékes még száraz hajat vízzel, egy locsolóflakon segítségével.
  3. A maradék masszához adjunk 1 evőkanál joghurtot és így vigyük fel a masszát az enyhén vizes hajra, hajvégre.
  4. Takarjuk be a festett hajat folpack-kal, illetve zuhanysapkával,hagyjuk hatni a hajfestéket 45-60 percig. Egy régi, vastagabb sapkát is húzzon a fejére, amivel védi a hajhagymákat a megfázástól.
  5. A hatóidő letelte után öblítsük ki a hajfestéket a hajból. Jöhet a hajkondicionáló, ha szükséges és szárítsuk meg a hajat.
  6. 24 óra elteltével alakul ki a végleges hajszín.

 

Fontos:

A mahagóni, középbarna, sötétbarna, selyemfekete vagy indigófekete hajfesték használatakor a hajfesték port langyos, kézmeleg kb. 30C fokos vízzel kell összekeverni ahhoz, hogy a hajfestékekben  lévő indigó is festeni tudja a hajat. Túl meleg víz használata esetén nem lesz elég sötét  színű  a haj, mert a hajfestékben lévő indigó nem tudja megfelelően kifejteni hajfestő hatását.

A hennavörös, narancsvörös, burgundy vagy világosbarna hajfesték használatakor a hajfesték port meleg kb. 50C fokos vízzel kell összekeverni, mert ezekben a hajfestékekben nincs indigó és a henna festőhatása a magas hőfokon  jobb.

Azért, hogy a  természetes hajfestékek a lehető legjobban kifejtsék hatásukat a hajra, természetes hajápoló termékeket használjon!

Hogy mit ne tartalmazzon egy hajápoló termék, erről olvashat ebben a bejegyzésben: “Samponok és a bennük lévő káros anyagok”.

Figyelje a címkét és ezeket az összetevőket kerülje a hajápoló termékekben:Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laueth Sulfate (ALES), TEA (Triethanol amine), szintetikus illatanyagok és színezékek,

DEA, TEA, BHT, Glyoxalic Acid, Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea, Bronopol/2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Bronidox/5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxan, parabének,

Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, …siloxane , …methicone

Ide kattintva válogathat azokból a hajápoló termékekből, amiket nyugodtan használhat a természetes hajfestékekkel együtt.

 

A természetes hajfestékeket a webáruházban ide kattintva találja meg: kattints ide.

Az oldal sütiket használ

Kérjük hagyd jóvá, ha elfogadod a sütik alkalmazását, amelyek segítik a felhasználói élmény fokozását.