Lenőtt hajtő utánfestése henna hajfestékkel

Ha a henna hajfestéket a hajtő lenövés festésére használod, keverd be a masszát és állítsd egy meleg vízzel teli edénybe, hogy ne hűljön ki.

  1. Első lépésben a száraz hajtőre vidd fel a masszát.
  2. Ha teljesen kész a hajtő festése, akkor enyhén spricceld be a nem festékes, még száraz hajat vízzel, egy locsolóflakon segítségével.
  3. A maradék masszához adj 1 evőkanál joghurtot, és így vidd fel a masszát az enyhén vizes hajra, hajvégre.
  4. Takard be a festett hajat folpack-kal, illetve zuhanysapkával, hagyd hatni a hajfestéket 45-60 percig. Egy régi, vastagabb sapkát is húzz a fejedre, amivel védheted a hajhagymákat a megfázástól.
  5. A hatóidő letelte után öblítsd ki a hajfestéket a hajból. Jöhet a hajkondicionáló, ha szükséges és szárítsd meg a hajad.
  6. 24 óra elteltével alakul ki a végleges hajszín.

Azért, hogy a  természetes hajfestékek a lehető legjobban kifejtsék hatásukat a hajra, természetes hajápoló termékeket használj!

Hogy mit ne tartalmazzon egy hajápoló termék, erről olvashatsz ebben a bejegyzésben: “Samponok és a bennük lévő káros anyagok”.

Figyeljd a címkét és ezeket az összetevőket kerüld a hajápoló termékekben:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laueth Sulfate (ALES), TEA (Triethanol amine), szintetikus illatanyagok és színezékek, DEA, TEA, BHT, Glyoxalic Acid, Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea, Bronopol/2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Bronidox/5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxan, parabének, Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, …siloxane , …methicone

Ide kattintva válogathatsz azokból a hajápoló termékekből, amiket nyugodtan használhatsz a természetes hajfestékekkel együtt.