Henna hajfesték. Hajfestés hennával, 100% gyógynövénnyel

A henna hajfesték és a gyógynövény hajfesték tisztítja a fejbőrt, miközben kondicionálja a hajat és a hajhagymákat. Nemcsak hajfesték, hanem egy gyógynövény kezelés is a hajnak és a fejbőrnek, ami egy természetesen egészséges megjelenésű és fényes hajat eredményez. A henna és a gyógynövény hajfesték egy hihetetlenül gyengéd és ápoló hajfestési lehetőség már több mint 5000 éve.

Ezekkel a hajfestékekkel kapcsolatban azonban fontos tudni néhány jellegzetességet.

Nem világosítja a hajat!
A henna hajfestékek és a gyógynövény alapú hajfestékek nem világosítják a hajat. A kiindulási hajszíntől függ az eredmény, de világosabb hajszínt nem lehet elérni a tisztán gyógynövény alapú hajfestékekkel!

A henna hajfesték vagy a gyógynövény hajfesték alkalmazásánál nem ugyanúgy kell eljárni, mint egy vegyszeres hajfesték használatánál.

Kiemelten fontos figyelembe venni a következőket:

mahagóni, középbarna, sötétbarna, selyemfekete vagy indigófekete hajfesték használatakor a hajfesték port langyos, kézmeleg kb. 30C fokos vízzel kell összekeverni ahhoz, hogy a hajfestékekben lévő indigó is festeni tudja a hajat. Túl meleg víz használata esetén nem lesz elég sötét színű a haj, mert a hajfestékben lévő indigó nem tudja megfelelően kifejteni hajfestő hatását.

A  narancsvörös, burgundy vagy világosbarna hajfesték használatakor a hajfesték port meleg, kb. 50C fokos, a hennavörös hajfesték port kb. 80C fokos vízzel kell összekeverni, mert ezekben a hajfestékekben nincs indigó és a henna festőhatása a magas hőfokon  jobb.

Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!

A henna hajfesték használatának módjáról itt olvashatsz bővebben.

A 100%-os henna hajfesték (hennavörös) alkalmazásával kapcsolatban érdemes elolvasnod ezt a bejegyzést.

Ha csak utánfestened kell, akkor olvasd el ezeket a tudnivalókat.

Indigóval (gyógynövény hajfesték) való hajfestéshez itt találod az utasításokat.

Ősz haj festéséhez az utasításokat itt találod.

A henna hajfesték természetes alapú, és a legjobb választás mert:

  • kondicionálja a hajat, organikus, növényi, állatkísérlet-mentes,
  • kémiai anyagoktól mentes, PPD-, ammónia-, fémsómentes,
  • 100%-ban organikusan termesztett, kézzel betakarított  és feldolgozott gyógynövények keveréke,
  • a növényeket szárítás után finom szerkezetű porrá őrlik, hogy a lehető legjobb hajfestő képességgel rendelkezzen,
  • a port kézzel többször átszitálják, hogy egyenletes szerkezetű legyen és a lehető legtöbb pigmentet kiadja magából a hajfestés során,
  • dupla, légmentesen zárt csomagolás azért, hogy a lehető legjobban megőrizze frissességét és tisztaságát a felbontásig.

A Herbal Henna hajfesték erős gyógynövényes illatú. Aki nem szereti a gyógynövények illatát, de természetes hajfestékkel szeretné festeni a haját, az ne lefekvés előtt, hanem lehetőleg a reggeli órákban fessen hajat. A henna hajfesték gyógynövényes illata a nap folyamán elillan.

A  hajfesték por bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 3 évig megőrzi minőségét, de felbontás után 3 hónapon belül használd fel, mert a levegő hatására a gyógynövénypor veszít a hajfestő képességéből.