Henna hajfesték. Hajfestés hennával, 100% gyógynövénnyel

A henna hajfesték és a gyógynövény hajfesték tisztítja a fejbőrt, miközben kondicionálja a hajat és a hajhagymákat. Nemcsak hajfesték, hanem egy gyógynövény kezelés is a hajnak és a fejbőrnek, ami egy természetesen egészséges megjelenésű és fényes hajat eredményez. A henna és a gyógynövény hajfesték egy hihetetlenül gyengéd és ápoló hajfestési lehetőség már több mint 5000 éve.

Ezekkel a hajfestékekkel kapcsolatban azonban fontos tudni néhány jellegzetességet.

Nem világosítja a hajat!
A henna hajfestékek és a gyógynövény alapú hajfestékek nem világosítják a hajat. A kiindulási hajszíntől függ az eredmény, de világosabb hajszínt nem lehet elérni a tisztán gyógynövény alapú hajfestékekkel!

A henna hajfesték vagy a gyógynövény hajfesték alkalmazásánál nem ugyanúgy kell eljárni, mint egy vegyszeres hajfesték használatánál.

Kiemelten fontos figyelembe venni a következőket:

mahagóni, középbarna, sötétbarna, selyemfekete vagy indigófekete hajfesték használatakor a hajfesték port langyos, kézmeleg kb. 30C fokos vízzel kell összekeverni ahhoz, hogy a hajfestékekben lévő indigó is festeni tudja a hajat. Túl meleg víz használata esetén nem lesz elég sötét színű a haj, mert a hajfestékben lévő indigó nem tudja megfelelően kifejteni hajfestő hatását.

A  narancsvörös, burgundy vagy világosbarna hajfesték használatakor a hajfesték port meleg, kb. 50C fokos, a hennavörös hajfesték port kb. 80C fokos vízzel kell összekeverni, mert ezekben a hajfestékekben nincs indigó és a henna festőhatása a magas hőfokon  jobb.

Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!

A henna hajfesték használatának módjáról itt olvashatsz bővebben.

A 100%-os henna hajfesték (hennavörös) alkalmazásával kapcsolatban érdemes elolvasnod ezt a bejegyzést.

Ha csak utánfestened kell, akkor olvasd el ezeket a tudnivalókat.

Indigóval (gyógynövény hajfesték) való hajfestéshez itt találod az utasításokat.

Ősz haj festéséhez az utasításokat itt találod.

A henna hajfesték természetes alapú, és a legjobb választás mert:

 • kondicionálja a hajat, organikus, növényi, állatkísérlet-mentes,
 • kémiai anyagoktól mentes, PPD-, ammónia-, fémsómentes,
 • 100%-ban organikusan termesztett, kézzel betakarított  és feldolgozott gyógynövények keveréke,
 • a növényeket szárítás után finom szerkezetű porrá őrlik, hogy a lehető legjobb hajfestő képességgel rendelkezzen,
 • a port kézzel többször átszitálják, hogy egyenletes szerkezetű legyen és a lehető legtöbb pigmentet kiadja magából a hajfestés során,
 • dupla, légmentesen zárt csomagolás azért, hogy a lehető legjobban megőrizze frissességét és tisztaságát a felbontásig.

A Herbal Henna hajfesték erős gyógynövényes illatú. Aki nem szereti a gyógynövények illatát, de természetes hajfestékkel szeretné festeni a haját, az ne lefekvés előtt, hanem lehetőleg a reggeli órákban fessen hajat. A henna hajfesték gyógynövényes illata a nap folyamán elillan.

A  hajfesték por bontatlan csomagolásban a gyártástól számított 3 évig megőrzi minőségét, de felbontás után 3 hónapon belül használd fel, mert a levegő hatására a gyógynövénypor veszít a hajfestő képességéből.

 • Herbal Henna Hennavörös Hajfesték

  1.490Ft

  Esszencia Natúr Herbal Henna, 100% gyógynövény

  100%-os tisztaságú, prémium minőségű henna por. Szuper finom, háromszor szitált henna por a maximális hajfestő hatás elérésének érdekében. A hajszálaknak egy vöröses fényt ad és ápolja a hajat. Természetesen kiemeli a hajszínt egy vöröses fénnyel.A hennával való hajfestés során a természetes hatóanyagok kondicionálják a fejbőrt. Könnyen fésülhetővé és fényessé teszi a hajat.

  A hennavörös hajfesték használható alapozó hajfestéknek a barna és fekete árnyalatok alá. Az első hennával való hajfestés alkalmával, ha a sötétbarna/selyemfekete/indigófekete színt szeretnéd használni, akkor a hennavörös színnel kell befesteni a hajat elősőre, majd másodszorra lehet a kiválasztott barnát ill feketét használni.

  Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!A henna alapú természetes hajfesték a legjobb választás a hajszín megváltoztatására. 100%-ban természetes indiai gyógynövény.

  100 gr

 • Herbal Henna Narancsvörös Hajfesték

  1.590Ft

  Esszencia Natúr Herbal Henna, 100% gyógynövény

  A henna, harad és narancshéj por keverékéből álló Herbal Henna Narancsvörös hajfesték egy egyedülálló narancsvörös színt eredményez a hajon. Ez a szín sötétebb, mint a hennavörös, egy tüzes, mély sötétvörös árnyalatot ad a szőke, világosbarna és ősz hajnak.Figyelem: A Narancsvörös henna hajfesték nem világosítja a sötét hajat! Sötét színű eredeti hajszínre festve nem lehet hajszínváltozást elérni. A henna hajfestékek nem tartalmaznak vegyszereket, amelyekkel az eredeti hajszínt világosabbá lehet tenni.
  • 80 C fokos vízzel kikeverve és/vagy citromlé hozzáadásával egy élénkebb vörös lesz az eredmény.
  • amlát hozzákeverve mélyül a szín, nem lesz élénkvörös, hanem sötétebb vörös.
  Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!100%-ban természetes anyagokat tartalmaz.

  100 gr

 • Herbal Henna Világosbarna Hajfesték

  1.590Ft

  Esszencia Natúr Herbal Henna, 100% gyógynövény

  A Herbal Henna Világosbarna hajfesték egy vegyszermentes, természetes hajfesték és hajkondicionáló, amely egészséges fényt és csillogást ad a hajnak. A henna világosbarna színt mogyoróbarna színként lehet elképzelni, ami a középbarnánál egy árnyalattal világosabb.100%-ban természetes.
  A Cassia Obovatat alapozónak lehet használni a világosbarna henna előtt, így aranybarna lesz a hajszín, de a végeredmény a kiindulási hajszíntől nagyban függ. Zsíros hajtőre kifejezett jó hatású a Cassia. Száraz hajra, a hajfestések végeztével a hajbalzsam használata javasolt.
  Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!

  100 gr

 • Herbal Henna Középbarna Hajfesték

  1.590Ft

  Esszencia Natúr Herbal Henna, 100% gyógynövény

  Ez egy klasszikus és elegáns barna hajszín. A sötét csokibarna és a világos mogyoróbarna közti átmenet. A henna, indigó és harad gyógynövények varázslatos keveréke a középbarna hajszín elérése érdekében. Ez a barna egy tökéletes egyensúly a hideg és meleg színárnyalatok közt.100%-ban természetes.A középbarna henna alá hennavörössel, világosbarnával vagy cassia obovataval lehet alapozni, így barnább lesz a végeredmény.Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!

  100 gr

 • Herbal Henna Sötétbarna Hajfesték

  1.590Ft

  Esszencia Natúr Herbal Henna, 100% gyógynövény

  A sötét csokibarna színű haj természetes festéke, a középbarnánál jóval sötétebb, vörösesbarna szín. Kizárólag természetes alapanyagokból létrejövő tökéletes csokibarna hajszín.100%-ban természetes.Első használat előtt hennavörössel kell befesteni a hajat, majd erre az alapra mehet a sötétbarna szín. Önmagában is használható a sötétbarna, csak így nem mindig lesz kielégítően sötét a végeredmény elsőre.Alapozásnak használható: a hennavörös, a világosbarna vagy a cassia obovata.Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!

  100 gr

 • Herbal Indigófekete Hajfesték

  1.690Ft

  Esszencia Natúr Indigófekete hajfesték, 100% gyógynövény

  100%-os tisztaságú, prémium minőségű indigó por.Az indigófekete szín használata előtt a hennavörös szín használata ajánlott, így lesz kielégítő a végeredmény.Alapozó szín: hennavörös.Az indigó por önmagában használva sötétíti a jelenlegi sötét hajszíned. Használatával a sötétbarna haj mélyfekete lesz.Bármely Herbal Henna Hajfesték színét sötétíti, 1 evőkanál indigó 1 árnyalattal sötétebb hajszínt eredményez. Leggyakrabban a fekete hajszín elérésére, a kétlépéses hajfestésre használják.Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!

  100 gr

 • Herbal Henna Mahagóni Hajfesték

  1.690Ft

  Esszencia Natúr Herbal Henna, 100% gyógynövény

  A Herbal Henna Mahagóni hajfestékben lévő henna kiemeli a haj természetes színét és vörösesre festi, a többi gyógynövény természetes kombinációja pedig egy sötét, étcsokoládé színnel elmélyíti ezt a meggyvörös hajszínt.Első használat alkalmával a mahagóni szín előtt egy hennavörös hajfestés ajánlott, így könnyebben elérhető a mahagóni végeredmény a hajon. Alapozó hajszínnek használható hozzá: hennavörös.Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!100%-ban természetes.

  100 gr

 • Herbal Henna Burgundy hajfesték

  1.690Ft

  Esszencia Natúr Herbal Henna, 100% gyógynövény

  A Herbal Henna Burgundy hajfesték a legsötétebb vörös a hajfestékeink közül. Ez egy tiszta mély sötétvörös, barna beütés nélkül. Ez a mély, intenzív színű vörös, a borvörös és a meggy sötétvörös színéhez áll közel.Első hajfestés alkalmával alapozó festésnek a hennavörös használható. A Burgundyval önmagában is festheted a hajad. Ha sok ősz hajszálad van vagy világos a jelenlegi hajad színe, akkor a hennavöröst ajánlott előtte alapozó színnek használni.A Burgundy hajfesték porhoz Amlát keverve egy mélyebb vörös, sötétbordó színt kapunk.Ha még nem tudod, hogy hogyan kell hennával, gyógynövényekkel hajat festeni, vagy csináltad már, de szeretnél többet megtudni, akkor mindenképpen töltsd le az erről szóló e-könyvünket ide kattintva!100%-ban természetes.

  100 gr