Először is, miért olyan fontos a megfelelő téli hajviselet, miért kell különös gonddal bánni a hajaddal télen?

Egyszerűen azért, mert hideg van, és a hideg időjárásban a hajad könnyen kiszárad. Biztosan láttad már a téli hideg időben faleveleket az út mentén. Törékenyek, és a hajszálak sokkal veszélyeztetettebbek, mint a levelek, így mindig meg kell előznöd, hogy a hideg időjárás hatásainak kitedd őket.

 

Milyen lehetőségeid vannak?

1. Tegyél a fejedre egy sapkát vagy kendőt, amikor kimész
Ez egyszerűen útját állja a hideg levegőnek, és megvédi hőmérséklet-érzékeny hajad. Ez különösen hasznos, ha a hajad túl rövid ahhoz, fel tudd tűzni.

 

2. Viselj teljesen védő, kevésbé bonyolult frizurát
A védő stílusú frizurák teljesen elrejtik a hajvégeket. A legjobb teljesen védő hajstílus a fonás.
Ennek két előnye is van:
a. A hajszálak erősebbek, ha összekötjük őket, mintha szabadon lebegnének. Gondolj bele, melyik a könnyebb? Ha egy fogpiszkálót kell eltörnöd, vagy tízet összekötve? Ugyanez vonatkozik a hajadra is.
b. A második előny, így a hajad nem gubancolódik, és nem kell fésülni. A hajszál könnyen töredezik a fésüléstől.

 

Nyilvánvalóan elrejtheted a hideg elől a hajad fonatok nélkül is: ha feltűzöd a hajad, betűröd a hajad a sapka alá, stb. Akárhogy, csak rejtsd el a hajvégeket.
Persze ne feledd, hogy nem csak az időjárás viszontagságaitól kell megóvnod a hajad. Ugyanígy az otthoni vagy a munkahelyi fűtés is szárító hatással van a hajra. A téli hajviselet legfontosabb szabálya: mindig védd a hajad, viselj védő típusú frizurákat.