Száraz haj ellen házilag tehet néhány dolgot, amivel segíthet a haja állapotán. Mik lehetnek ezek.

Száraz a haja, ha:
– száraz tapintású
– könnyen gubancolódik
– a hajszálak elvesztették rugalmasságukat
– nehezen kifésülhető
– fénytelen, fakó
– törik a vége.

A száraz hajnál a faggyúmirigyek alulműködése okozza a haj szárazságát. Normál faggyúműködés esetén a hajszálnak szép fényt és csillogást ad a megfelelő mennyiségben termelődött faggyú.

száraz haj ellen házilag

Száraz haj ellen házilag mit lehet tenni?

– Kerülje a gyakori hajmosást, a megfelelő száraz hajra való SLS mentes sampon használatával mosson hajat és használjon a száraz hajnak megfelelő hajbalzsamot.
– Használjon 100%-os vaddisznósörte hajkefét a fésülködéshez, mert az egyenletesen eloszlatja a haj felszínén a felesleges faggyút.
– Ne forró levegővel szárítsa a haját, hanem langyossal, vagy nyáron a szabad levegőn hagyja megszáradni.
– Keverjen pakolást a hajára, hetente legalább egyszer, ami olyan olajokból és illóolajokból áll, amelyek a faggyúműködést szabályozzák és a száraz haj ápolására jók. Bázisolajként használjon olívaolajat, argánolajat, ricinusolajat, lenmagolajat és cseppentsen bele narancs, levendula, geránium, rózsafa illóolajat. Vagy olyan hajápoló készítményeket válasszon, amelyekben ezek az illóolajok találhatók azért, hogy a természetes nedvességtartalmát, erősségét, lágyságát fényét visszanyerje a hajkorona és a faggyúmirigyek normál működése helyreálljon. A kókuszolaj a száraz haj ápolására is kiváló, mind a hajvégekre, mind pakolásként.