Rólunk

Az Esszencia Natúr Kozmetikum Manufaktúra Kft. natúr samponok és hajápoló termékek gyártója és forgalmazója. Családi vállalkozás vagyunk, melyet a natúr kozmetikumok iránti szenvedély hajt.

Dédanyáink még természetes olajokkal ápolták a hajukat, de sajnos a technológiai fejlődés következtében ezeket az anyagokat felváltották az SLS/SLES/ALS/Szilikon/Szulfát/DEA/Paraffin összetevőkkel gyártott samponok, balzsamok, hajápoló termékek. Az okok egyszerűek, és ezek közül egy az, hogy a “szépségápolással” foglalkozó nagy cégek is (és itt nem a kis manufaktúrákra gondolok) a lehető legnagyobb profit kitermelésében érdekeltek. Ebben a folyamatban pedig kiemelt fontosságú, hogy a lehető legolcsóbb alapanyagokat használják fel. Az olcsó alapanyagokat viszont a vegyipar állítja elő mesterségesen, és a profitot előtérbe helyezve, csakúgy, mint a késztermék gyártók, akik szintén csak a minél nagyobb profitban érdekeltek. Viszont az olcsó, mesterséges alapanyagokból készült termékek, amelyek néha igencsak drága árcédulával kerülnek a boltok polcaira, veszélyesek az egészségünkre, amit mit sem bizonyít jobban, hogy milyen sok embernek van ilyen-olyan jellegű bőr- és hajproblémája.

Az, hogy a fentebb sorolt (és még jó sok egyéb) anyagok engedélyezettek, még korántsem jelenti azt, hogy azok az anyagok megbízhatóak és egészségre ártalmatlanok lennének. Épp ellenkezőleg, a kémiai úton előállított anyagok többsége ártalmas, és hosszan tartó használat során nem kívánatos hatásaik lehetnek. A kémiai úton előállított, olcsó alapanyagoknak is köszönhetően mai kor emberének nagyon rossz állapotban van a haja, hullik, zsírosodik, korpásodik vagy éppen száraz, sprőd, kezelhetetlen, minden csak épp nem egészséges. (Kutatások kimutatták, hogy a 30 éves kor feletti  hajhullás több esetben a szilikonos összetevőknek köszönhető.)

A drogériák, boltok polcain nem nagyon lehet SLS/Szilikon/Szulfát/DEA/Paraffinmentes hajápoló termékeket találni. Vannak gyártók, akik képesek “natúr” megjelölés mellett olyan sampont eladni, amely második összetevőként SLS-t tartalmaz, azzal indokolva, hogy az összetevők felsorolásában valahol a végén szerepel natúr összetevő (és a lista végén mindig a legkisebb mennyiségű összetevők vannak)!!

Vannak olyan gyártók, akik legalább az SLS-t kihagyják, viszont illatanyagként olyan mesterséges parfümöt használnak, ami szintén vegyszer, és sok esetben irritatív. Az emberek többsége pedig elveszti a fonalat, és nem is tudja, hogy mi az, amire szüksége lenne, hogy megoldja a problémáját. Pedig a legtöbb hajproblémát meg lehet oldani egyszerűen, hidegen sajtolt olajok használatával, pakolásként, kúraszerűen alkalmazva.

Természetes, egyszerű, vegyi anyagoktól mentes megoldással. Hidegen sajtolt lenmagolaj, ricinusolaj, édes mandulaolaj, kókuszolaj, argánolaj, szőlőmagolaj, olívaolaj, mustármagolaj, stb. használatával teljesen rendbe lehet hozni a fejbőr és a haj állapotát.

A fenti okok miatt, egészségünk védelmében úgy döntöttünk, ha már megvenni nem tudjuk, akkor megcsináljuk ezeket a natúr termékeket. Hosszú hónapokig kísérleteztünk. Ezeknek a termékeknek az előállítása nem egyszerű,  energiaigényes, sok munkát kívánt meg. Mivel a kozmetikai termékek gyártását és forgalmazását EU rendelet szabályozza, ezért a rendeletnek megfelelően a termékekhez a biztonsági jelentéseket vegyész készítette el, amelyeket mikrobiológiai laboratórium vizsgálati eredményei támasztják alá.

Megalkottunk egy hidegen sajtolt növényi olajokból főzött krémsampont, ami natúr, 100%-ig természetes, növényi összetevőket tartalmaz.

És mindezeket a lehető legjobb minőségben, kézi munkával, manufakturális jelleggel. Környékbeli, helyi termelőktől, gazdaságoktól szerezzük be a hidegen sajtolt olajok azon részét, amit Magyarországon termett növényekből sajtolnak. Csak és kizárólag hidegen sajtolt, finomítatlan olajokat használunk. Az illatosítást 100%-os illóolajokkal oldjuk meg.

Termékeink nem tartalmaznak vegyi anyagokat, kőolajszármazékokat, szintetikus színező és illatanyagokat.

A termékeket az MSZ EN ISO 22716:2008 szabvány előírásai szerint – Kozmetikumok Helyes Gyártási Gyakorlata (GMP) – gyártjuk. A 1223/2003/EK kozmetikai rendeletnek mindenben megfelelő kozmetikai termékek, melyek  CPNP referenciaazonosító számmal rendelkeznek, az Unió egész területén szabadon forgalmazhatóak.

Célunk egyszerűen az, hogy természetes olajokkal és natúr, vegyszermentes samponokkal, hajápoló készítményekkel ápoljuk hajunkat, és ezeket a termékeket értékesítsük azoknak, akiknek a vegyszermentesség a fontos, és a parfümös illatfelhő helyett a természetes gyógynövény és virágillatot szeretik, mint mi.

 

Üdvözlettel,

Szalafainé Herczeg Gabriella

Szalafainé H. Gabriella

Szalafainé H. Gabriella

Szalafai Fedor

Szalafai Fedor

A Caladrius madár legendája

Caladrius madár

A Caladrius madár a Római Mitológia szerint egy fehér madár, ami a királyi házban él. Ez a mitikus madár képes magába szívni a betegséget, és elszállni vele, ezáltal meggyógyítva a beteget. A középkorban a madarat diagnosztizálásra használták.
A mitológia szerint, ha a madár közvetlenül a beteg szemébe néz, akkor az meg fog gyógyulni, mert a madár magába szívja a betegséget, elrepül vele a napba, ahol a kór elég és a beteg meggyógyul.