Viszketés, bőrpír, hólyagocskák, duzzanat, hajhullás – leggyakrabban ezeket váltja ki a hajfestékek többségében megtalálható PPD nevű vegyület az arra hajlamosakból. Fordult már elő azonban halállal végződött hajfestés is. Ugye, te mindig megnézed a termék leírását, és messziről kerülöd az egészségre káros anyagokat? Az Esszencia hajfestékeit bátran kipróbálhatod, mert azok biztosan nem tartalmaznak PPD-t. Az alábbiakat feltétlenül tudnod kell, ha festeted a hajad!

  1. Az egyre többet emlegetett PPD nem más, mint a parafenilén-diamin nevű, erősen allergén vegyület. Minél sötétebb egy hajfesték, annál magasabb koncentrációban van benne jelen a PPD.
  2. A hajfestékek több mint kétharmadában megtalálható a PPD.
  3. Egy friss londoni felmérés szerint az elmúlt években jelentősen, 7.1 százalékkal emelkedett a PPD -re érzékenyek száma a felnőtt lakosság körében.
  4. Néhány évvel ezelőtt hajfestési pánik tört ki Európában: a sajtó egymás után öt rosszullétről számolt be. Egy halloween bulira készülő 17 éves lány pedig holtan esett össze húsz perccel azután, hogy felkente a festéket.
  5. A PPD nem feltétlenül rögtön az első hajfestés után okoz problémát, sok esetben hosszú ideig, akár évekig nem jelentkeznek tünetek.
  6. Kerüld a fekete hennát, mert a legfőképp haj- és szempillafestésre, tetoválásra használt szerben is megtalálható a bűnös vegyület.
  7. Ellenőrizd feltétlenül a növényi festékek összetételét is, ugyanis nem mindegyik PPD – mentes.
  8. Új festék használata előtt végezz allergiatesztet úgy, hogy kenj belőle kisebb mennyiséget a füled mögé, és azt három napig ne mosd le. Figyeld közben, hogy nem pirosodik-e a bőröd. Ha igen, az allergiára utal, és semmiképp ne kend fel a festéket.
  9. A PPD allergia rátevéses bőrpróbával, epicutan teszttel 3 nap alatt kimutatható. Allergiacentrumokban bármikor kérheted, hogy végezzék el.
  10. Ha biztosra akarsz menni, minden hajfestéskor tarts magadnál antihisztamint.PPD nélkül hajfestés

Természetes, henna hajfesték PPD nélkül. Az eredménnyel is elégedett leszel.