[vc_row][vc_column][vc_column_text]A hajszálak túlzott porózusságának megelőzésére használható vajak és olajok.

Túlzottan porózus hajról akkor beszélünk, ha a haj felszínén lévő kutikula lemezkék nem simulnak szorosan egymásra, hanem nyitva állnak, könnyen ki- és beengedik a hajszálba a nedvességet. A túlzottan porózus haj matt fényű, könnyen kiszárad, töredezik.

A haj túlzott porózusságának megelőzésében rendkívüli módon segít, ha hidratáljuk a hajszálakat, ami által megőrizzük azok nedvességtartalmát.
A természetes vajakat különböző növényekből, rostokból, magokból és fákból nyerik ki, amelyek szilárd, vagy fél szilárd zsíros olajokat tartalmaznak. Ezek mindegyike kitűnő hidratáló.
Három csoportba sorolhatjuk a haj porózusságát attól függően, hogy mennyire károsodtak a hajszálak. Megkülönböztetünk kevésbé, közepesen és erősen porózus hajat.

 

  1. Kevésbé porózus haj

A kevésbé porózus hajat is hidratálni kell azért, hogy ne veszítse el a nedvességtartalmát. Mivel a kutikula ebben az esetben még jobban zárva van, mint a másik két esetben ezért könnyebben lelapul a haj és a hajápoló szerektől elnehezül.

A kevésbé porózus haj hajápoló szerei:

Avokádó vaj
Az avokádó vaj jó minőségű lágyító és hidratáló szer természetes fényvédelemmel és antioxidánsokkal.

 

Cupuacu vaj porózus haj kezelése

 

 

 

 

 

 

 

 

Cupuacu vaj
A cupuacu vaj nagyon hasonló a kakaóvajhoz, de abban különbözik, hogy a cupuacu vajnak lágy és kenhető állaga van, a kakaóvaj pedig kemény. Zsírsavtartalmánál fogva hidratálja a bőrt és a hajat. A nap káros UV-A és UV-B sugarai ellen is véd.

Pisztácia vaj
A pisztácia vaj nem olyan népszerű, mint a másik két társa, pedig nagyon jó hidratálja a hajat, mivel zsírsavakban gazdag. Remekül behatol a hajszálakba, így csökkenti azok porózusságát. Nagyon jó a bőrnek is, nem tömíti el a pórusokat.

 

  1. Közepesen porózus haj

A közepesen porózus hajat a legkönnyebb kezelni, mivel épp a megfelelő mennyiségű nedvességet tartja vissza. Ez nem jelenti azt, hogy ne válnának hasznára a természetes vajak, és hogy nem kellene törődni vele.

A közepesen porózus haj hajápoló szerei:

Kakaóvaj
A kakaóvaj lágyító, kondicionáló, tápláló. Fényesíti a hajat anélkül, hogy elnehezítené.

Shea vaj
A shea vaj nagyon jól kondicionál és lágyít, a nem el nem szappanosítható lipidjei által nagyon jól hidratál.

 

  1. Erősen porózus haj

Ennél a hajtípusnál mechanikai vagy kémiai károsodást szenvedtek a hajszálak az időjárás kárósító hatása miatt, vagy akár genetikai okokból kifolyólag. Túl sok nedvességet szív magába, emiatt ennél a hajtípusnál a természetes vajaknak dupla munkát kell végezniük, hogy felszívják és fenntartsák a hidratáltságot.

A erősen porózus haj hajápoló szerei:

 Pálma vaj
A pálma vajnak andioxidáns tulajdonsága van, de ami annál is jobb, tápláló és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, miközben gyengéden hidratál. Zsírosító anyag, amely segít helyreállítani a haj természetes olajtartalmát, amelyet az agresszív samponok hajmosáskor eltávolítanak.

 

kávébab vaj porózus haj kezelése

 

 

 

 

 

 

 

Kávébab vaj
A kávébab vaj elősegíti a nedvesség visszatartást, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Nagyszerűen kondicionálja a hajat és a bőrt.

Kendermag olaj
A kendermag olaj valóságos csodaszer. Esszenciális zsírsavakban gazdag vaj, természetes fényvédő, és csökkenti a nedvesség-veszteséget. Kiváló forrása az amino zsírsavaknak, és ha a hajnak alacsony az Omega-3 sav tartalma, akkor a kendermag olaj segít annak feltöltésében, hogy a hajad erősebb és egészségesebb legyen.

A porózus haj kezelésében segítenek a természetes alapanyagú hidegen sajtolt vajak, olajok, melyek természetes alternatívái a vegyszerekkel dúsított hajápoló szereknek.

Az Ön haja mennyire porózus, és melyik vaj lenne jó Önnek?

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]