[vc_row][vc_column][vc_column_text]Az alábbi blogbejegyzés azért íródott, mert több megkeresés is érkezett hozzánk azzal a kérdéssel, hogy ajánlani tudjuk-e a termékeinket a pikkelysömör esetén. Eddig nem volt tapasztalatunk arról, hogy milyen hatással van a natúr samponok használata a pikkelysömörös fejbőrre, de a bejegyzés végén olvasható egy vásárlónk által küldött levél – aki kipróbálta a termékeinket – melyben tapasztalatairól ír.

Így mindenki, aki ebben a betegségben szenved maga eldöntheti, hogy megvásárolja-e termékeinket vagy sem.

A pikkelysömör kialakulása

Orvosi leírások a pikkelysömört így definiálják: A pikkelysömör, más néven psoriasis egy olyan bőrbetegség, ami a bőrt, körmöket, ízületeket, nyálkahártyákat érinti.

Krónikus, kiújulásra hajlamos betegség. Hosszú teljesen tünetmentes szakaszok a súlyos bőrtünetekkel járó szakaszokkal váltakoznak. Kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti, faktorok is szerepet játszanak.

Kialakulhat lelki eredetű megrázkódtatás, stressz, feszültség következtében is.

Tünetei: élénk színű elhatárolt foltok vagy lángszerű nyúlványok formájára hasonlító bőrkiütés, a bőr megvastagodik, berepedezik. A bőrkiütés erős viszketéssel jár. A hajas fejbőrön is megjelenhetnek a pikkelysömör kiütések, melynek következtében leváló pikkelyek hullanak a hajból. A betegség kialakulásának okát a máj működésére is visszavezetik.

 

Mi segíthet a betegségben szenvedőknek a tüneteik enyhítésében és a betegség elviselésében?

A belső kezelés

  • A megfelelő diéta betartása. Kerülni kell a füstölt húst, disznóhúst, citrusokat, konzerveket, hüvelyesek evését.
  • A diéta mellet a megfelelő gyógynövényekből készített gyógyteák fogyasztása is javasolt.
  • Az immunerősítés és a vitaminok szedése minden betegség megelőzésében és kezelésében fontos szerepet játszik.

pikkelysömör ellenA külső kezelés

  • A sós víz a beteg bőrbetegségekre nagyon jó hatással van. Ha nincs lehetőségünk a tengerpartra utazni a sós fürdőt otthon is elkészíthetjük magunknak. Kilószámra lehet kapni bioboltokban kezeletlen natúr pl. parajdi fürdősót, amit csak a fürdővízhez kell önteni és máris kész a sós fürdővizünk. Vigyázat natúr vegyszerektől, adalékanyagoktól mentes só legyen!
  • A hidegen sajtolt shea vaj enyhíteni tudja a bőrviszketést, bőrpírt, bőrszárazságot. Teljesen természetes bőrápolószer, ami bármilyen bőrproblémára enyhülést hoz.
  • A napfény nem csak a bőrpírra van jó hatással, hanem a lelkünkre is. A pikkelysömör ellen a fényterápia is kifejezetten javasolt.

Minden mellett fontos a nyugalom, lehetőleg őrizzük meg a lelki békénket bármi történik is, a stresszel nem csak a lelkünknek ártunk, hanem a testünknek is.

Mindent, amit a betegség enyhítésére csinálunk, rendszeresen csináljuk! Egy sós vízben való fürdőzés nem fog csodákat tenni a bőrünkkel, de ha 2-3 héten keresztül sós fürdőt csinálunk magunknak, már pozitív változás jelentkezhet. A gyógyteák sem egy pohár után hatnak, hanem kúraszerűen.

Ne feledjük, a legtöbb betegség lelki alapokon alakul ki. Fontos, hogy pozitívan álljunk a dolgokhoz, csak pozitív gondolatok járjanak a fejünkben és a rosszban is felfedezzük mindig a jót.

Hadd zárjam Napoleon Hill gondolatával, amivel én is teljesen egyetértek, hogy „Az elméd képes beteggé tenni, de képes meggyógyítani is.”

pikkelysömör

 

 

 

 

 

 

 

 

Terméktapasztalat egy kedves vásárlónktól, aki pikkelysömörrel küzd:

„Kedves Gabi!

Először szeretném megköszönni az ajándék sampont és balzsamot. Lassan egy hónapja használom, és ez idő tapasztalatait megosztanám Önnel.

A hajas fejbőr körvonalánál, homlok és halánték tájékon nagyon sok javulást látok. Az első két hétben nagy mértékben csökkent a gyulladásos, vörös és hámló terület. Körülbelül 70% -ban javult ezen a területen és a hajas fejbőrön is.

Sampont és balzsamot együtt használom mindig: 1* hajmosás, alaposan bemasszírozva a fejbőrbe, gondosan figyelve a kritikus területekre, majd 2-3 percig rajta hagyom, és ismét átmasszírozom, majd leöblítem. Balzsamozás, és öblítés. Heti legalább 2* használom, vagy 3*.

A samponnál egy negatívumot tapasztaltam, sokat kell használnom belőle, hogy az egész fejbőrt alaposan át tudjam masszírozni. Ezért egy flakon  csak kb. 1,5 hónapig elég. Az ára mellett ez nagyon rövid idő.

A balzsam fantasztikus, nagyon szeretem. A hajam vastag szálú és dús, de ettől a balzsamtól puha lesz, zsíros hatás nélkül, aminek kifejezetten örülök.

Elégedett vagyok a termékkel, ezért szeretnék rendelni is belőle. Most akcióban van a sampon és balzsam is.

Saját véleményem szerint másoknak is nyugodt szívvel ajánlhatja ilyen problémára!

Köszönöm a bizalmát, hogy küldött próbának termékeiből!

Üdvözlettel: Hlavacskó Evelin”

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]