Ősz haj festése Herbal Henna hajfestékkel

/Ősz haj festése Herbal Henna hajfestékkel
Ősz haj festése Herbal Henna hajfestékkel2017-05-08T21:14:14+00:00

Ősz haj festése. Az ősz/fehér/szürke/platinaszőke haj henna hajfestékkel történő festése esetén egy kicsit máshogy viselkedik, mint a színes haj.

Az ősz haj első hajfestése alkalmával egy sötétebb hajszín választása esetén nem biztos, hogy rögtön a kívánt hajszínt éri el. Szükség lehet ugyanazzal a színnel további hajfestésekre, a kívánt hajszín elérése érdekében.

Sokan már az ősz haj első hajfestése alkalmával elérik a kívánt hajszint, de mások csak a 2., 3. hajfestéssel érik el ugyanazt az eredményt.

Az ősz haj valójában áttetsző, nem tartalmaz pigmentet, és szerkezetileg is más, mint a színes haj. Az ősz haj kevesebb nedvességet tartalmaz, ezáltal kevésbé rugalmas.
Az ősz hajon a hajfesték megtapadása is nehezebb, a pigment megtartása is rosszabb.
Ezért van szükség többszöri hajfestésre a kívánt szín elérése érdekében.
A Henna hajfestékek teljesen természetesek, ezért annyiszor festheti a haját vele, akár egymás után is, ahányszor csak akarja a kívánt szín elérése érdekében. (Ezt hagyományos hajfestékkel ne próbálja meg!)
Egy-egy hajfestés alkalmával a teljes oxidáció folyamatát érdemes kivárni 24-48 óra, hogy lássa milyen a kialakult hajszín.

 

Fontos:

  1. Ha a közelmúltban festve lett a haja vegyi festékkel, akkor minimum 1 hónapot várjon, mielőtt alkalmazná bármelyik Esszencia Henna terméket.
  2. Kerülje a szem és a száj környékét a hajfestés során.
  3. Ha a hajfesték szembe kerül, azonnal öblítse ki hideg vízzel, ha irritáció jelentkezik, forduljon orvoshoz.
  4. Ha a fejbőrön sérülések, nyílt seb van, ne alkalmazza a hajfestéket.
  5. Mindig használjon hajfestő ecsetet a festék felvitelére.
  6. Szempilla és szemöldök festésére nem használható.
  7. Használat előtt végezzen érzékenységi tesztet.
  8. Csak külső használatra.
  9. Gyerekektől távol tartandó.
  10. Ha használat közben bőrpír keletkezik, a terméket tovább ne használja.

Hajfestékek és kezelések alkalmazása

 

Ez egy biztonságos és egyszerű folyamat, tartsa be az itt leírt utasításokat.


1. A hajfesték alkalmazása előtt natúr samponnal kétszer mosson hajat
, hogy megtisztuljon a haj és a felesleges olajat lemossa a hajról.

Alkalmazása előtt kétszer mosson hajat natúr samponnal. Ne használjon semmi más hajápoló terméket a hajra, se balzsamot, se habot, se zselét, stb. (A sampon mindenképp szilikonmentes és natúr összetevőket tartalmazó sampon legyen! A szilikon rárakódik a hajszálakra, bevonja azt és nem engedi, hogy a cassia kifejtse a hatását a hajon.)

Azért, hogy a  természetes hajfestékek a lehető legjobban kifejtsék hatásukat a hajra, természetes hajápoló termékeket használjon!
Hogy mit ne tartalmazzon egy hajápoló termék, erről olvashat ebben a bejegyzésben: “Samponok és a bennük lévő káros anyagok”.

Figyelje a címkét és ezeket az összetevőket kerülje a hajápoló termékekben:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laueth Sulfate (ALES), TEA (Triethanol amine), szintetikus illatanyagok és színezékek,

DEA, TEA, BHT, Glyoxalic Acid, Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea, Bronopol/2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Bronidox/5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxan, parabének,

Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, …siloxane , …methicone

Ide kattintva válogathat azokból a hajápoló termékekből, amiket nyugodtan használhat a természetes hajfestékekkel együtt.
Szárítsa meg a haját, hajfestés előtt ne használjon semmilyen hajápoló terméket.

Megjegyzés: Ajánlott az első henna hajfesték alkalmazása előtt egy próbatincset festeni, mielőtt teljes körűen alkalmazza a hajfestéket.

Próbatincs festése:

Az első használat előtt érdemes egy próbafestést végezni egy hajtincsen.
Válasszon ki egy hajtincset és végezze el a hajfestést ezen az egy tincsen, ahogy lentebb le van írva.

A próbatincs festése során kiderül, hogy bármilyen nem kívánt reakciót vált-e ki Önnél a hajfesték por, illetve a kiválasztott hajszínt is leellenőrizheti. (Ne feledje a végleges hajszín, 24 óra elteltével alakul ki.)
Ez a hajfestő por 100%-ig természetes, de a természetes anyagok is válthatnak ki allergiás reakciókat, az arra érzékenyeknél.

Ajánlott bőrtesztet is végezni az első használat előtt.

Bőrteszt:

Az allergiás reakciók jelentkezésének elkerülése végett érdemes egy kis bőrfelületen az első hajfestés előtt egy próbát tenni.
Keverjen be egy kevés hajfesték masszát. Az alkar belső felére tegyen egy kis bekevert masszát, hagyja rajta 10 percig. Ha a 10 perc letelte alatt ill. után nem tapasztal bőrkiütést, irritációt, akkor bátran használhatja a hajfesték port hajfestésre . Ha bármilyen irritációt tapasztal, akkor ne használja!

1 csomag (100 gr) hajfesték por, vállig érő hajra elegendő mennyiség.
2 csomag (2*100 gr) hajfesték por, hátközépig érő hajra elegendő mennyiség.
Megjegyzés: nagyon erős, vastag és göndör hajra +1 csomag hajfesték por szükséges, a fenti megadott mennyiségeken felül.

2. A hajfesték massza elkészítése

Lehetőleg porcelán ill. üveg tálban keverje el a hajfesték port a vízzel.
A porcelán/üveg jobban tartja a meleget és a hajfestéket még melegen fel kell vinni a hajra.
A víz kb. 30C fokos legyen, amivel kikeveri a hajfesték port. 100 gr hajfesték porhoz kb 3 dl 30C fokos víz kell, a massza legyen tejföl sűrűségű, hogy könnyen fel lehessen vinni a hajra és ne csurogjon le. Egy szilikon habverő segítségével könnyű kikeverni a masszát csomómentesre.

Fontos:

A mahagóni, középbarna, sötétbarna, selyemfekete vagy indigófekete hajfesték használatakor a hajfesték port langyos, kézmeleg kb. 30C fokos vízzel kell összekeverni ahhoz, hogy a hajfestékekben  lévő indigó is festeni tudja a hajat. Túl meleg víz használata esetén nem lesz elég sötét  színű  a haj, mert a hajfestékben lévő indigó nem tudja megfelelően kifejteni hajfestő hatását.

A hennavörös, narancsvörös, burgundy vagy világosbarna hajfesték használatakor a hajfesték port meleg kb. 50C fokos vízzel kell összekeverni, mert ezekben a hajfestékekben nincs indigó és a henna festőhatása a magas hőfokon  jobb.


3. A hajfesték massza felvitele, a hajra

Száraz hajra, kesztyűs kézzel egy hajfestő ecset segítségével vigye fel a masszát a hajra.
Először a haj tövére vigye fel a masszát, majd oszlassa el a teljes haj felületén.
Után festésnél is, először a hajtőre kell felvinni a masszát.
Folyamatosan tincsenként vigye fel az ecsettel a masszát a hajra. Majd ha az összes massza elfogyott, akkor hosszú haj esetén halmozza fel a hajat a fejtetőre.

Ha kész a hajfestés, akkor folpackkal tekerje körbe a fejét, vagy húzzon egy műanyag sapkát a megfestett hajra. Egy régi, vastagabb sapkát is húzzon a fejére, amivel védi a hajhagymákat a megfázástól.
Hagyja hatni legalább 45-60 percet a hajfestéket a haján. Annál mélyebb színeket kapunk, minél tovább áll a hajfesték a hajon.


4. A hajfesték lemosása

A hatóidő letelte után, mossa ki a masszát a hajból tiszta vízzel. Addig öblíteni a hajat, amíg tiszta nem lesz a víz. Lehetőleg sampon nélkül balzsamot használhat a massza kiöblítésére, de ha nagyon nem megy, akkor samponozzon, csak natúr szilikon mentes sampon legyen. Itt válogathat a hajfestékhez sampont. Most használhat kondicionálót a hajra, ha szükséges innen válogathat.
Szárítsa a haját hajszárítóval 10-15 percig, hogy felgyorsítsa a természetes színváltó folyamatot.

Ez a hajfesték por 100%-ban természetes, indiai gyógynövények keveréke. Földes, fű illata van a masszának, ami pár nap alatt teljesen eltűnik, de már a száraz hajon is alig érezhető ez az illat. Lehetőleg kerüljük a samponos hajmosást 24 órán át.

 

24-48 óra elteltével alakul ki a végleges hajszín.

 

A henna alapú hajfestékeknél az oxidáció során, a hajfestés után 24-48 óra alatt alakul ki a végleges hajszín. Ez alatt a 24-48 óra alatt különösen a fekete hajfestéknél pirosról zöldbe, kékbe is válthat a haj fénye, ha rásüt a nap. Nem kell megijedni, eltűnik a zöldes kékes fény, ha egyáltalán jelentkezik.
Ha kialakult a végleges szín, akkor már lehet újból festeni a hajat, ahányszor csak akarja, vagy ahányszor csak szükség van rá a hajtő lenövésének festése miatt.

Ez a hajfesték por teljesen természetes, kíméletesen festi a hajat és ápolja a fejbőrt. 

A webáruházban a természetes hajfestékeket itt találod: kattints ide.

Az oldal sütiket használ

Kérjük hagyd jóvá, ha elfogadod a sütik alkalmazását, amelyek segítik a felhasználói élmény fokozását.