Nyaralás során hogyan védjük a hajunkat a napsugárzástól és egyéb káros hatásoktól?

UV-sugárzás, klór, sós víz, magas páratartalom, izzadtság: nyaralás alatt a haj különösen sok veszélynek van kitéve. Ezek miatt pedig szárazabbá, vékonyabbá, töredezettebbé, fakóbbá válhat.

Ha a nyaralás alatt a legnagyobb kánikulát, a strandolást, a nyaralást is szép és egészséges hajjal szeretnéd átvészelni, fordíts különösen nagy figyelmet az ápolására és védelemére.

Ezek a legfontosabb tanácsok!nyaralás és hajápolás

– Fő az elővigyázatosság! Mielőtt strandra, napra mész, kend be a hajadat UV-szűrős termékkel. Tökéletes választás lehet a spray, a permet, az olaj, de könnyen hozzájuthatsz fényvédőt tartalmazó balzsamhoz is.

– Az erős napon hordj kalapot vagy kendőt. Így tudsz leghatékonyabban védekezni a káros sugarak ellen. Ma már rengeteg stílusú fejfedő közül választhatsz. Ezek a megjelenésedet is pozitívan befolyásolhatják.

– Úszáskor mindig viselj úszósapkát, ugyanis a só vagy a vegyi anyagok sokat ronthatnak hajad állapotán. Ha kijössz a vízből, a gyors zuhanyozás után a hajadat is mosd meg természetes samponnal.

– Strandolást követően egy tápláló pakolás igazi csodaszer lehet. Te is készíthetsz otthon mélykondicionálót, ami visszaadja hajad fényét és nedvességét.

A jól bevált recept:

Hozzávalók :
1 csésze majonéz (vedd ki előre a hűtőből)
fél csésze olívaolaj
3 tojássárgája
 
Így használd:          

Tedd a hozzávalókat egy kis tálba, és keverj össze mindent jó alaposan. Kend fel a hajadra, különös gonddal a hajvégekre. Csavard be törölközővel, és hagyd 20 percig hatni. Majd alaposan öblítsd le a pakolást sima vízzel!

Nyáron, és nyaralás alatt semmiképpen ne moss naponta hajat. A túl sok sampon használata miatt is kiszáradhat a fejbőröd és a hajad.