Sokan kérdezik, hogyan kell használni a natúr hajápolási termékeket.

A Zoara kuckója blog írója, Evelin 15 lépésben mutatja be, fényképekkel illusztrálva, hogyan használja a natúr hajápolási termékeket.

A teljes bejegyzést itt olvasható: http://zoara.blogspot.hu/2015/06/esszencia-natur-hajapolo-termekek.html

15 lépés a csodás hajért

Mint említettem az előző posztban itt, készültem egy kis képekkel illusztrált bejegyzéssel is, amiben bemutatom azt is, hogyan és mire érdemes az Esszencia hajolajat és zselét használni. Ezt a kis 15 lépéses technikát nézhetitek, olvashatjátok, mert ugye mindenkinek fontos, hogy milyen szép hajkoronája van. 🙂
1. Hajmosás előtt fésüljük át jól a hajat, ezáltal kevesebb fog kihullani. Ha már natúr terméket választottunk hajunk ápolásához, így ne felejtsük el, hogy a fésülést is csináljuk kíméletesen. A legcélszerűbb erre egy fa fésű, vagy disznósörte kefe.
2. Vizezzük be a hajunkat. Legtöbbször a hajmosást szeretem előrehajtott fejjel végezni. Ez szerintem azért praktikus, mert a nap folyton a felső szálakat éri, így pedig azokat a részeket valamelyest óvjuk a víz klórosságától.
3-4. Tegyünk a tenyerünkbe egy diónyi mennyiségű natúr sampont.
5. A másik kezünkkel próbáljunk kevés mennyiségeket eloszlatni elől, középen, a tarkónkon és kétoldalt, majd ujjbeggyel kezdjük el belemasszírozni a fejbőrünkbe. Ilyenkor még nem nagyon fog habzani, de egy kevés vízzel rásegíthetünk. Ha kész az első mosás, öblítsük le bő vízzel. Ügyeljünk rá, hogy ne használjunk túl forró vizet, mert az is károsíthatja a hajunk szerkezetét.

 

6. Következik a 2. mosás, ami ugyanúgy zajlik, mint az első, de ilyenkor már rendesen fog habzani a natúr sampon.
7. Alaposan masszírozgassuk át mindenhol a fejbőrünket pár percig, de csak az ujjbegyünkkel, nehogy a körmünk felsértse. Ez jót tesz a vérkeringésnek is. Szerintem a hajunk végét felesleges átdörzsölni samponnal, mert akkor nagyon ki fog száradni. Bőven elég, ha majd lemosásnál érintkezik a habos vízzel.
8. Ha elvégeztük a 2. mosást is, akkor jó alaposan öblítsük ki. Ha ez véletlenül nem sikerülne, akkor szárítás után is zsíros érzetű, ragacsos marad a hajunk. Nyomkodjuk ki jól a vizet, de ne csavargassuk közben.
9. Tegyünk tenyerünkbe egy keveset- hajhossztól függően – a balzsamból.
10. Majd balzsamozzuk be a hajvégeket. A tövet általában felesleges, mert elnehezedhet, vagy hamarabb zsírosodhat tőle a haj, de ezt embere válogatja, hogy mennyire van szüksége rá. Legjobban akkor hat, ha nem csurom vizes a haj, hanem csak nedves, mert ilyenkor könnyebben beszívja a hasznos anyagokat.

 

11. A balzsamot hagyjuk hatni 3-5 percig. Ilyenkor akár törülközőbe is lehet csavarni és tenni venni -vagy elvégezni a fürdést. Ha letelt az idő, öblítsük ki nagyon jól mindenhol. Érdemes felváltva hideg és meleg vizet használni, hogy ezáltal is élénkítsük a bőrünk vérkeringését, ami jó lesz a hajhagymáinknak.
12. Csavarjuk lazán egy törülközőbe.
13. Várjunk egy kis időt, hogy a textil felszívjon minden nedvességet a hajról, hogy a hajszárítónak kevesebb dolga legyen, ezáltal kevésbé roncsolódjon a meleg levegőtől. Én legalább 15-20 percet szoktam turbánban lenni, kinek mennyi ideje van.

 

14. Ez a lépés teljesen opcionális, attól függően, hogy ki-mennyire szeretné formázni a haját. Én próbaként tettem rá egy kis rózsafás natúr zselét, ami jó tartást adott a hajamnak és a frufrumat sem sikerült borzasztóan elaludnom. Körülbelül két ujjnyit kivettem a tégelyből, a tenyeremben összedörzsöltem és kicsit tettem a haj teljes hosszára. Ezt főleg nedvesen érdemes, de szárazon is felvihető.
15. A hajolajból nyomj egy-két pumpálásnyit a tenyeredbe, majd oszlasd el a nedves hajad végén. Azt írják, hogy száraz hajon használjuk, de én főként a fésülködés miatt szoktam nedvesen is tenni belőle egy keveset, majd szárítás után is felviszek még egy picit, hogy táplálja a sok jótékony olaj, illetve fényesebb hajkoronát varázsoljon. Ezt az olajkombinációt egyébként használhatjuk pakolásként is száraz, vagy nedves hajra, ilyenkor masszírozzuk be a fejbőrünkbe, majd hagyjuk hatni legalább egy órát és utána mossuk ki.
Készen is van a frizuránk a fantasztikus Esszencia natúr termékekkel, ezután csak a szárítás marad hátra. Ne tegyük ki közvetlen napfénynek és szélnek a hajunkat. Legjobb, ha szobahőmérsékleten szárad, bár ilyenkor úgy vettem észre, hogy kicsit hamarabb zsírosodik. Ha hajszárítózzuk, akkor se tegyük túl forró levegővel és túl közelről.
Bónusz képek a munkamenet utánról. 🙂 (A fotókért köszönet a barátomnak.)
Evelin terméktapasztalatait, pedig itt olvashatjátok.