Az egyik alapvető, de keveset említett ásványi anyag, amely a haj egészségének fennmaradásához szükséges, a magnézium. A tested, hogy optimálisan és egészséges működjön, napi rendszerességgel hozzá kell, hogy jusson a megfelelő tápanyagokhoz. Csakúgy, mint a testednek, a hajadnak is szüksége van a napi nélkülözhetetlen ásványi anyagokra, hogy megfelelően növekedjen. Ellenkező esetben, a haj fakó lesz, és egy idő után töredezetté is fog válni.

A sejtek számára nagyszerű

Magnézium a negyedik azon a listán, amely a szervezetben lévő leggyakoribb ásványi anyagokat tartalmazza.
Ez az ásványi anyag egy nélkülözhetetlen elektrolit, amely több mint 300 biokémiai reakcióért felelős. Ez a természetben előforduló anyag alapvetően úgy működik, hogy segíti a sejtek energia termelését és tárolását.
Minden  sejtnek a szervezetben, beleértve azokat is, amelyek a szőrtüszők bélésében találhatóak,  szükségük van a megfelelő magnézium ellátásra, hogy egészségesek maradjanak.

 

A fejbőr számára is nagyon tápláló

A hajhullás egy láncreakció, aminek vége a gyulladt fejbőr. Mindaddig, amíg a fejbőr egészséges, addig a hozzá tartozó hajtincsek is egészségesek maradnak.
A magnézium ismert méregtelenítő és tisztító a bőr számára, és ez vonatkozik a fejbőrre is. Továbbá nagyon hatékonyan enyhíti és kezeli az allergiás reakciókat.
Ezeknek a reakcióknak némelyikéről már ismert, hogy túlzott mértékű hajhullást eredményeznek. Ha magnézium tartalmú olajat használsz a fejbőrön, akkor táplálod a szőrtüszőket és biztosítod, hogy a fejbőröd egészséges maradjon.

 

Szóval mit tehetsz annak érdekében, hogy elég magnéziumhoz jusson a szervezeted, ami elősegíti a haj növekedését?

Az első teendő, hogy be kell építeni a magnéziumban gazdag élelmiszerek fogyasztását. Milyen típusú élelmiszereket fogyassz? Például:

  • Spenót
  • Tökmag
  • Hínár, tengeri moszat
  • Napraforgómag

Ezek az élelmiszerek és más magnéziumban gazdag élelmiszereknek a napi fogyasztása biztosítja, hogy a szervezet megkapja a folyamatos ellátást e fontos tápanyagból. Mivel a főzés és a finomítás magnézium veszteséghez vezet, mindig tanácsos a magnéziumban gazdag ételeket nyersen enni, amikor csak lehetséges.

Egy másik jó lehetőség lenne, hogy magnézium tartalmú olajat alkalmazz a fejbőrödön és a hajadon. Ha viszont különösen aggódsz a hajhullás miatt, akkor nem csak a hajadon és a fejbőrödön kell alkalmazni a magnézium olajat. Lépj egy fokkal előrébb, és legyen az étrended magnéziumban gazdag, mert ez nagyszerű lesz a hajad számára is.

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a hajhoz nem vezetnek főbb vérerek, így nagyon valószínű, hogy a hajad nem kap elég magnéziumot. Honnan tudhatod biztosan? Nos, ha a hajad törékenynek látszik, lassan növekszik, gyorsabban vagy idő előtt őszülő, akkor lehet, hogy nem kap elég magnéziumot.

A magnézium egyéb egészségügyi hasznamagnezium

  • Támogatja a fejbőr egészségét
  • Jó a korpásodás és a haj őszülése ellen
  • Hatékonyan lassítja a kopaszodást és helyreállítja a haj egészségét

Ha nem tudtad, hogy miért szükséges a magnézium a haj növekedéséhez, akkor most már tudod a választ. Most már rajtad múlik, hogy megtedd a megfelelő lépéseket, és biztosítsd, hogy a hajad és a szervezeted elég magnéziumhoz jusson napi szinten. Ha követed ezt a tanácsot, akkor élvezni fogod a jó egészséged, és a hosszú és egészséges sörényed is.