Levendulás receptek Valentin napra

///Levendulás receptek Valentin napra

Levendulás receptek Valentin napra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Három gyorsan elkészíthető levendulás receptet talál itt, amiket Valentin napra elkészíthet. A levendula különleges ízt ad a süteményeknek.

Linzer levendulával

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citrom reszelt héja (bio)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál levendulavirág
15 dkg sárgabaracklekvár

Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, levendulavirágot és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Szív alakú linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük. A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba.

 

levendulás truffel

Levendulás trüffel recept

Hozzávalók:

200 g étcsokoládé
25 g vaj
140 ml habtejszín
2 teáskanál whiskey
1 csipet só
1 mokkáskanál levendulavirág
20 g cukrozatlan kakaópor

A csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, a whiskey-t, a sót és a levendulavirágot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk a kakaóporban.

 

Diós-csokis keksz levendulával

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
20 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor
fél kávéskanál sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg darált dió
10 dkg durvára vágott dió
20 dkg 60%-os étcsokoládé, durvára vágva
1 teáskanál levendulavirág

 

A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele. A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és tetejüket egy kicsit lelapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette | 2016-06-13T12:30:54+00:00 február 9th, 2015|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|Címkék: , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. további információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close