Levendulás receptek Valentin napra

///Levendulás receptek Valentin napra

Levendulás receptek Valentin napra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Három gyorsan elkészíthető levendulás receptet talál itt, amiket Valentin napra elkészíthet. A levendula különleges ízt ad a süteményeknek.

Linzer levendulával

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
0.5 citrom reszelt héja (bio)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál levendulavirág
15 dkg sárgabaracklekvár

Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, sót, levendulavirágot és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól összedolgozzuk. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk. Szív alakú linzerkiszúróval formára szaggatjuk, és sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10 percig sütjük. A lyukas és a teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba.

 

levendulás truffel

Levendulás trüffel recept

Hozzávalók:

200 g étcsokoládé
25 g vaj
140 ml habtejszín
2 teáskanál whiskey
1 csipet só
1 mokkáskanál levendulavirág
20 g cukrozatlan kakaópor

A csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, a whiskey-t, a sót és a levendulavirágot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap golyókat formázunk belőle, amiket megforgatunk a kakaóporban.

 

Diós-csokis keksz levendulával

Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
20 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor
fél kávéskanál sütőpor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg darált dió
10 dkg durvára vágott dió
20 dkg 60%-os étcsokoládé, durvára vágva
1 teáskanál levendulavirág

 

A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele. A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és tetejüket egy kicsit lelapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette | 2016-06-13T12:30:54+00:00 február 9th, 2015|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|Címkék: , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Oldd meg : *
7 + 5 =


Az oldal sütiket használ

Kérjük hagyd jóvá, ha elfogadod a sütik alkalmazását, amelyek segítik a felhasználói élmény fokozását.