Karácsonyi puncs

Karácsonyi puncs

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Az ádventi időszakban gyakran sétálunk a karácsonyi vásárokon, a hideg időben jólesik mindenkinek egy-egy pohár karácsonyi vörösboros puncs. A karácsony illatával, forrón az igazi.
De akár otthon is elkészítheted az alábbi receptet és akkor ki sem kell mozdulnod otthonról, hogy élvezd a karácsony ízét és illatát.

 

Hozzávalók:

– 3 filter fekete tea
– 1 liter száraz vörösbor
– 20 dkg barna cukor
– 5ek. rum
– 3 db narancs leve és lereszelt héja (bio narancs legyen)
– 1 db biocitrom reszelt héja
– 1 tk. őröt gyömbér
– 1 fahéjrud
– 1-2 db csillagánizs
– 1-2 db szegfűszeg

 

1. Első lépésben a 3 teafilterből és 750 ml vízből főzz teát. Hagyd állni a filtereket legalább 10 percig.

2. A bort főzd lassú tűzön össze a fűszerekkel, barna cukorral, rummal és a citrusok héjával.

3. Öntsd bele a kész teát a fűszeres borba, facsard bele a narancsok levét, kis lángon főzd össze 5 percig és már kész is. Fogyaszd forrón!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette | 2016-06-13T12:35:04+00:00 december 1st, 2014|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Oldd meg : *
13 + 23 =


Az oldal sütiket használ

Kérjük hagyd jóvá, ha elfogadod a sütik alkalmazását, amelyek segítik a felhasználói élmény fokozását.