Karácsonyi puncs

Karácsonyi puncs

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Az ádventi időszakban gyakran sétálunk a karácsonyi vásárokon, a hideg időben jólesik mindenkinek egy-egy pohár karácsonyi vörösboros puncs. A karácsony illatával, forrón az igazi.
De akár otthon is elkészítheted az alábbi receptet és akkor ki sem kell mozdulnod otthonról, hogy élvezd a karácsony ízét és illatát.

 

Hozzávalók:

– 3 filter fekete tea
– 1 liter száraz vörösbor
– 20 dkg barna cukor
– 5ek. rum
– 3 db narancs leve és lereszelt héja (bio narancs legyen)
– 1 db biocitrom reszelt héja
– 1 tk. őröt gyömbér
– 1 fahéjrud
– 1-2 db csillagánizs
– 1-2 db szegfűszeg

 

1. Első lépésben a 3 teafilterből és 750 ml vízből főzz teát. Hagyd állni a filtereket legalább 10 percig.

2. A bort főzd lassú tűzön össze a fűszerekkel, barna cukorral, rummal és a citrusok héjával.

3. Öntsd bele a kész teát a fűszeres borba, facsard bele a narancsok levét, kis lángon főzd össze 5 percig és már kész is. Fogyaszd forrón!

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette | 2016-06-13T12:35:04+00:00 december 1st, 2014|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. további információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close