Mire figyelj oda, ha indigó van a henna hajfestékben?

Ha nem vörösre, élénkvörösre szeretnéd festeni a hajad, akkor mindenképp kell indigót keverni a henna mellé a hajfesték porhoz, hogy elérd a kívánt hajszínt.

A tiszta indigó minden henna alapú hajfestéket sötétít. Attól függően, mennyi indigót keversz a hennához, több árnyalattal is sötétíteni tudod az eredeti színt. Ha 1 evőkanál indigót hozzáadsz 1 csomag (100gr) henna vagy más árnyalatú, tisztán gyógynövényt tartalmazó hajfestékhez, egy árnyalattal sötétedik a kiválasztott szín.

Ha indigó van a hajfestékedben, akkor egy kicsit óvatosabban kell bánni a vízzel, amivel kikevered a festékport.

Figyelni kell arra, hogy nem szabad meleg vizet használni az indigóhoz, 20-30 C fok már elég ahhoz, hogy megfogja az indigó a hajat. Nem szabad ennél sokkal melegebb vizet használni, mert az indigó, ami a festékben van nem festi be a hajat a magas hőfokon, így csak a henna festő hatása érvényesül, ami vörös hajat eredményez.

Indigót tartalmazó hajfesték porok a webáruházunkban:

mahagóni,
középbarna,
sötétbarna,
selyemfekete
– tiszta indigó.

Ezeknél a színeknél ügyelni kell a víz hőfokára, amivel kikeverésre kerül a festékpor. A 20-30 C fokos vízzel már eléred a kívánt hajszínt, meleg, forró vízzel viszont nem. Ha ezeknél a hajfesték poroknál csak a vörös szín látható a hajon, akkor túl meleg vízzel keverted ki a hajfesték masszát.

indigoHa indigót tartalmazó hajfestéket kensz a hajadra, nem szabad a hajszárító forró levegőjével melegíteni a masszát.
Ha kész a hajfestés, akkor folpack-kal tekerd körbe a fejed, vagy húzz egy műanyag sapkát a megfestett hajra. Egy régi, vastagabb sapkát is húzz a fejedre, amivel véded a hajhagymákat a megfázástól. Hagyd hatni legalább 45-60 percig a hajfestéket a hajon.

Az indigó az enyhén lúgos kémhatású közegben jobban kiadja a színét. Így ha enyhén lúgos kémhatású vízzel kevered össze a masszát, akkor jobban befesti a hajat. Ezért citromlevet semmiképp se adj az indigót is tartalmazó hajfestékhez.

Világos/szőke/szőkített/ősz haj esetén az indigót lehetőleg a már előkezelt, hennával festett hajra vidd fel. Ilyenkor két lépésben lehet szép sötét árnyalatot elérni. Elsőként a hennavörös, a narancsvörös, a világosbarna vagy a burgundy hajfestékkel fesd be a hajad. Majd a már hennával festett hajra, akár rögtön is, kend fel az indigós masszát. Részletes leírás itt: Hajfestés indigóval