Mire figyeljünk oda, ha indigó van a henna hajfestékünkben?

Ha nem vörösre, élénkvörösre szeretnénk festeni a hajunkat, akkor mindenképp kell indigót keverni a henna mellé a hajfesték porunkhoz, hogy elérjük a kívánt hajszínt.

A tiszta indigó minden henna alapú hajfestéket sötétít. Attól függően, mennyi indigót keverünk a hennához, több árnyalattal is sötétíteni tudjuk az eredeti színt. Ha 1 evőkanál indigót hozzáadunk 1 csomag (100gr) henna vagy más árnyalatú, tisztán gyógynövényt tartalmazó hajfestékhez, egy árnyalattal sötétedik a kiválasztott szín.

Ha indigó van a hajfestékünkben, akkor egy kicsit óvatosabban kell bánni a vízzel, amivel kikeverjük a festékporunkat.

Figyelni kell arra, hogy nem szabad meleg vizet használni az indigóhoz, 20-30 C fok már elég ahhoz, hogy megfogja az indigó a hajat. Nem szabad ennél sokkal melegebb vizet használni, mert az indigó, ami a festékben van nem festi be a hajat a magas hőfokon, így csak a henna festő hatása érvényesül, ami egy vörös hajat eredményez.

Indigót tartalmazó hajfesték porok a webáruházunkban:

mahagóni,
középbarna,
sötétbarna,
selyemfekete
– tiszta indigó.

Ezeknél a színeknél ügyelni kell a víz hőfokára, amivel kikeverésre kerül a festékpor. A 20-30 C fokos vízzel már elérjük a kívánt hajszínt, meleg, forró vízzel viszont nem. Ha ezeknél a hajfesték poroknál csak a vörös szín látható a hajon, akkor túl meleg vízzel kevertük ki a hajfesték masszát.

indigoHa indigót tartalmazó hajfestéket kenünk a hajunkra, nem szabad a hajszárító forró levegőjével melegíteni a masszát.
Ha kész a hajfestés, akkor folpack-kal tekerje körbe a fejét, vagy húzzon egy műanyag sapkát a megfestett hajra. Egy régi, vastagabb sapkát is húzzon a fejére, amivel védi a hajhagymákat a megfázástól. Hagyja hatni legalább 45-60 percig a hajfestéket a hajon.

Az indigó az enyhén lúgos kémhatású közegben jobban kiadja a színét. Így ha enyhén lúgos kémhatású vízzel keverjük össze a masszát, akkor jobban befesti a hajat. Ezért citromlevet semmiképp se adjunk az indigót is tartalmazó hajfestékünkhöz.

Világos/szőke/szőkített/ősz haj esetén az indigót lehetőleg a már előkezelt, hennával festett hajra vigyük fel. Ilyenkor két lépésben lehet szép sötét árnyalatot elérni. Elsőként a hennavörös, vagy a narancsvörös, vagy a világosbarna, vagy a burgundy hajfestékkel fesse be a hajat. Majd a már hennával festett hajra, akár rögtön is, kenje fel az indigós masszát. Részletes leírás itt: Hajfestés indigóval