A Herbal Henna hajfesték használata

Kapható színek: hennavörös, narancsvörös, sötétbarna, selyemfekete, középbarna, világosbarna, burgundy, mahagóni, indigófekete.

Fontos:

 1. Ha a közelmúltban festetted a hajad vegyi festékkel, akkor minimum 1 hónapot várj mielőtt alkalmaznád bármelyik Esszencia Herbal Henna terméket.
 2. Kerüld a szem és a száj környékét a hajfestés során.
 3. Ha a hajfesték szembe kerül, azonnal öblítsd ki hideg vízzel, ha irritáció jelentkezik fordulj orvoshoz.
 4. Ha a fejbőrön sérülések, nyílt seb van, ne alkalmazd a hajfestéket.
 5. Mindig használj hajfestő ecsetet a festék felvitelére.
 6. Szempilla és szemöldök festésére nem használható.
 7. Használat előtt végezz érzékenységi tesztet.
 8. Csak külső használatra.
 9. Gyerekektől távol tartandó.
 10. Ha használat közben bőrpír keletkezik, a terméket tovább ne használd.

Henna sotetbarnaHajfestékek és kezelések használata

Ez egy biztonságos és egyszerű folyamat, tartsd be az itt leírt utasításokat.

Alkalmazása előtt kétszer moss hajat natúr samponnal. Ne használj semmi más hajápoló terméket a hajra, se balzsamot, se habot, se zselét, stb. (A sampon mindenképp szilikonmentes és natúr összetevőket tartalmazó sampon legyen! A szilikon rárakódik a hajszálakra, bevonja azt és nem engedi, hogy a cassia kifejtse a hatását.)

Azért, hogy a  természetes hajfestékek a lehető legjobban kifejtsék hatásukat a hajra, természetes hajápoló termékeket használj!

Hogy mit ne tartalmazzon egy hajápoló termék, erről olvashatsz ebben a bejegyzésben: “Samponok és a bennük lévő káros anyagok”.

Figyeljd a címkét és ezeket az összetevőket kerüld a hajápoló termékekben:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laueth Sulfate (ALES), TEA (Triethanol amine), szintetikus illatanyagok és színezékek, DEA, TEA, BHT, Glyoxalic Acid, Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea, Bronopol/2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Bronidox/5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxan, parabének, Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, …siloxane , …methicone

Ide kattintva válogathatsz azokból a hajápoló termékekből, amiket nyugodtan használhatsz a természetes hajfestékekkel együtt.

Megjegyzés: Ajánlott az első henna hajfesték alkalmazása előtt egy próbatincset festeni, mielőtt teljes körűen alkalmazza a hajfestéket.

Próbatincs festése:

Az első használat előtt érdemes egy próbafestést végezni egy hajtincsen. Válassz ki egy hajtincset és végezd el a hajfestést ezen az egy tincsen, ahogy fentebb le van írva.

A próbatincs festése során kiderül, hogy bármilyen nem kívánt reakciót vált-e ki nálad a hajfesték por, illetve a kiválasztott hajszínt is leellenőrizheted. (Ne feledd a végleges hajszín 24 óra elteltével alakul ki.)
Ez a hajfestő por 100%-ig természetes, de a természetes anyagok is válthatnak ki allergiás reakciókat az arra érzékenyeknél.

Ajánlott bőrtesztet is végezni az első használat előtt.

Bőrteszt:

Az allergiás reakciók jelentkezésének elkerülése végett érdemes egy kis bőrfelületen az első hajfestés előtt egy próbát tenni.
Keverj be egy kevés hajfesték masszát. Az alkar belső felére tegyél egy kis bekevert masszát, hagyd rajta 10 percig. Ha a 10 perc letelte alatt ill. után nem tapasztalsz bőrkiütést, irritációt, akkor bátran használhatod a hajfesték port hajfestésre. Ha bármilyen irritációt tapasztalsz, akkor ne használd!

1 csomag (100 gr) hajfesték por, vállig érő hajra elegendő mennyiség.
2 csomag (2*100 gr) hajfesték por, hátközépig érő hajra elegendő mennyiség.
Megjegyzés: nagyon erős, vastag és göndör hajra +1 csomag hajfesték por szükséges, a fenti megadott mennyiségeken felül.

hennaA henna hajfesték massza elkészítése

Lehetőleg porcelán ill. üveg tálban keverd el a hajfesték port a vízzel.
A porcelán/üveg jobban tartja a meleget, a hajfestéket még melegen fel kell vinni a hajra.
A víz kb. 30C fokos legyen. A 100 gr hajfesték porhoz kb. 3 dl 30C fokos víz kell, a massza legyen tejföl sűrűségű, hogy könnyen fel lehessen vinni a hajra és ne csurogjon le. Egy szilikon habverő segítségével könnyű kikeverni a masszát csomómentesre.

Fontos:

A mahagóni, középbarna, sötétbarna, selyemfekete vagy indigófekete hajfesték használatakor a hajfesték port langyos, kézmeleg, kb. 30C fokos vízzel kell összekeverni ahhoz, hogy a hajfestékekben  lévő indigó is festeni tudja a hajat. Túl meleg víz használata esetén nem lesz elég sötét  színű  a haj, mert a hajfestékben lévő indigó nem tudja megfelelően kifejteni hajfestő hatását.

A hennavörös, narancsvörös, burgundy vagy világosbarna hajfesték használatakor a hajfesték port meleg, kb. 50C fokos vízzel kell összekeverni, mert ezekben a hajfestékekben nincs indigó és a henna festőhatása a magas hőfokon jobb.

A hajfesték massza felvitele, a hajra

Száraz hajra, kesztyűs kézzel egy hajfestő ecset segítségével vidd fel a masszát.
Először a haj tövére vidd fel a masszát, majd oszlasd el a teljes haj felületén.
Utánfestésnél először a hajtőre kell felvinni a masszát.
Folyamatosan, tincsenként vidd fel az ecsettel a masszát a hajra. Majd ha az összes massza elfogyott, akkor hosszú haj esetén halmozd fel a hajat a fejtetőre.

Ha kész a hajfestés, akkor folpack-kal tekerd körbe a fejed, vagy húzz egy műanyag sapkát a megfestett hajra. Egy régi, vastagabb sapkát is húzz a fejed, amivel védheted a hajhagymákat a megfázástól.
Hagyd hatni legalább 45-60 percig a hajfestéket. Annál mélyebb színeket kapsz, minél tovább áll a hajfesték a hajon.


A hajfesték lemosása

A hatóidő letelte után mosd ki a masszát a hajból tiszta vízzel. Addig kell öblíteni a hajat, amíg tiszta nem lesz a lecsorgó víz. Lehetőleg sampon nélkül, balzsamot használj a massza kimosására a hajból, de ha nagyon nem megy, akkor csak natúr, szilikonmentes samponnal vagy balzsammal mosd le a hajat. Ide kattintva választhatsz natúr balzsamot a hajfesték kimosására.
Szárítsd a hajad hajszárítóval 10-15 percig, hogy felgyorsítsa a természetes színváltó folyamatot.

Ez a hajfesték por 100%-ban természetes, indiai gyógynövények keveréke. Földes, fű illata van a masszának, ami pár nap alatt teljesen eltűnik a hajból, de már a száraz hajon is csak alig érezhető ez az illat.

Lehetőleg kerüld a samponos hajmosást 24 órán át.

24-48 óra elteltével alakul ki a végleges hajszín.

A henna alapú hajfestékeknél az oxidáció során, a hajfestés után 24-48 óra alatt alakul ki a végleges hajszín. Ez alatt a 24-48 óra alatt különösen a fekete hajfestéknél pirosról zöldbe, kékbe is válthat a haj fénye, ha rásüt a nap. Nem kell megijedni, eltűnik a zöldes-kékes fény, ha egyáltalán jelentkezik.
Ha kialakult a végleges szín, akkor már lehet újból festeni a hajat, ahányszor csak akarod, vagy ahányszor csak szükség van rá a hajtő lenövése miatt.

A selyemfekete, indigófekete hajszín választása esetén a világos hajat két lépésben lehet ezekkel a színekkel feketére festeni: első lépésben tiszta henna hajfestés, második lépésben tiszta indigó vagy selyemfekete hajfestés.

Hajfestés 2 lépésben az intenzív fekete hajszín elérésének érdekében

Fontos: A tiszta indigó és a selyemfekete szín a már meglévő sötét hajszínt teszi még sötétebbé. A szőke és a világos hajra csak indigót használva magában zöldes és kékes árnyalatot ad a hajnak.

Henna /Indigó két lépésben használva:

 1. lépés: henna masszát a hajra kenni, hatóidő letelte után tiszta vízzel leöblíteni és szárítani
 2. lépés: indigó masszát a száraz hajra kenni, 1 óra hatóidő után kimosni a hajból

Fontos: Kb. 24 óra elteltével lesz meg a haj végleges színárnyalata. Ezalatt a 24 óra alatt megy végbe a teljes oxidáció folyamata, és alakul ki a végleges hajszín. Ezalatt a 24 óra alatt a kék, zöld és vörös színek is megjelenhetnek a hajon, ami egy teljesen természetes folyamat, az oxidáció eredménye. Az oxidáció lezajlásával a haj mély sötét színűre változik, fényes és csillogó lesz.

3. Nagyon sötét hajat, sötétbarna vagy fekete eredeti hajszín esetén egy lépésben is festhetünk tiszta indigóval. Ebben az esetben az elért hajszín fekete zöldes, kékes fénnyel.

 A természetes hajfestékeket a webáruházban itt találod: kattints ide.