Henna és gyógynövények hajfestéshez

  • henna és gyógynövények

Henna és gyógynövények hajfestéshez

Henna és gyógynövények hajfestéshez együttesen felhasználhatók. Ha a hennát elkeverjük más növények festékanyagával, sokféle színt kaphatunk. Ahhoz, hogy ezeket a növényi anyagokat vegyíthessük hennával, először a használni kívánt növényből főzetet kell készíteni, majd víz helyett az elkészült főzetet adjuk a hennához. A mellékelt tippekkel bárki készíthet magának henna és gyógynövények keveréke segítségével hajfestéket.

Kiemeli a mézszőke árnyalatot:
Római vagy német kamilla virága: 2 evőkanál (30 ml) főzet.

Aranysárga tónus:
Rebarbara gyökere: 2 evőkanál (30 ml) forrázat.

Kiemeli a szőkés tónust:
A sáfrány virág bibeszára: 2 g főzet.

Vöröses árnyalatok:
Festőbuzér gyökere: 2 evőkanál (30 ml) forrázat.

Vörös és barna árnyalatok:
Ebnyelvfű gyökere: 1 evőkanál (15 ml) forrázat.

Vörösesbarna tónus:
Szantálfa, fa keménye: 2 evőkanál (30 ml) forrázat.

Barnás árnyalatok:
Rozmaring levelei: 2 evőkanál (30 ml) főzet.
Zsálya levelei: 2 evőkanál (30 ml) főzet.
Dió levelei: 1 evőkanál (15 ml) főzet.

Sötétbarna árnyalatok:
Dió héja: 1 evőkanál (15 ml) forrázat.

indigó henna és gyógynövényekKékesfekete tónus:
Indigó levelei. Az indigóval való hajfestés leírása itt olvasható.


Forrázat készítése:
Általában a növény leveleiből és virágából készülnek. Forrázd le a gyógynövényt, fedd le és legalább 20 percig hagyd ázni. Ezután szűrd le. Egy csésze (235 ml) vízhez 2 evőkanál (30 ml) szárított növényt adj.

Főzetek készítése: Általában a növény rostos részeiből – gyökér, ág, vagy mag – készülnek. Tedd a növényt vízbe, fedd le, és forrald fel a vizet. Ezután még 10 percig főzd lassú tűzön, majd szűrd le. Minden csésze (235 ml) vízhez adj 2 evőkanál (30 ml) szárított növényt.

Közzétette | 2017-06-08T22:33:04+00:00 szeptember 30th, 2015|Kategória Blog, Gyógynövények, Hajápoló receptek, Hajfestés, Hajpakolások, Henna hajfestés|Címkék: , |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. további információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close