A hajhullás kezelése természetes módszerrel is történhet egy ayurvédikus gyógynövénnyel, a Bhringrajjal (Eclipta alba), ez különösen ajánlott.

A Eclipta alba, szanszkrit és hindi nyelven “bhringraj” asszámiul pedig “kehraj” a világ sok táján, Indiában, Kínában, Thaiföldön és Brazíliában nő. Az ayurvéda a levél kivonatát tartja gyógyító hatásúnak.
Az Eclipta albából nyert fekete festéket használják Indiában hajfestésre, tetoválásra és különféle bőrbetegségek, mint az ekcéma, bőrgyulladás és a fejbőr betegségeinek kezelésére, a hajhullás kezelése esetében, valamint a korai őszülés megakadályozására.

A bhringraj egy teljesen természetes hajkezelés, mely csökkenti a hajhullást és erősíti a haj gyökereket.

hajhullás kezeléseA 100% természetes növényi bhringraj por (Eclipta alba) megakadályozza a hajhullást, erősíti a hajgyökereket, megakadályozza a korai őszülést és megfiatalítja a hajat.
Az ayurvéda a hajhullás megelőzésének érdekében és egyéb bőrbetegségek pl. ekcéma, dermatitisz tüneteinek az enyhítésére is használja a bhringrajt. Egy természetes kondicionáló és hűsítő a hajnak.
Indiában már 5000 éves múltra nyúlik vissza a természetes gyógymódnak származó ayurvéda az “élet tudománya” az alternatív gyógyászat körében. Ilyen, az egészség megőrzésére és helyreállítására használt ayurvédikus gyógynövények egyike az eclipta alba. Ez az ayurvédikus gyógynövény bizonyítottan képes helyreállítani és felgyorsítani a haj növekedését. Több ezer éves tapasztalati adatok és vizsgálatok is igazolják, hogy a bhringraj használatának számos előnye van, különösen a hajhullás kezelése és a hajnövekedés területén.

A hajhullás nem csak hiúsági kérdés, már egy “globális járvány”. Körülbelül 35 millió férfi és 21 millió nő tapasztal hajhullást szerte a világban, ami oda vezethet, hogy az érintetteknek a hajhullás egy pszichés stresszt okoz, ami által csökken az önbecsülésük.

A bhringraj egy természetes eszközt ad a hajhullás kezelése esetére, amivel lassítható a hajhullás és felgyorsítható a hajnövekedés.

Tengerentúli állatkísérletek bebizonyították, hogy az  eclipta alba hatékonyabb a minoxidil tartalmú szereknél a hajhullás kezelése esetén. A minoxidil az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb gyógyszerek egyike a hajhullás kezelése során, de sajnos az egy kémiai anyag, ami sok nem kívánt mellékhatásokat eredményez. Ilyen mellékhatás például a viszkető, száraz és pikkelyes bőr, nehéz légzés.
Még ennél is rosszabb, hogy a legnépszerűbb gyógyszert, ami sajnos nálunk is kapható a hajhullás kezelésére, az  úgynevezett propecia vagy finaszterid, kapcsolatba hozták a nagyon súlyos és potenciálisan tartós szexuális zavarokkal.

Ezek után a bhringraj egy teljesen természetes, mellékhatásoktól mentes gyógynövény a hajhullás kezelésére.

Miként fejti ki hatását a haj növekedésére és a hajhullás csökkentésére az Eclipta alba?

Ez a gyógynövény képes a nyugalmi állapotban lévő szőrtüszőket aktivizálni és meghosszabítja a hajszál növekedési szakaszát.

Kutatások bebizonyították, hogy 2-5%-os petroléterbe (benzin) kevert bhringraj por jelentősen felgyorsította a haj növekedését. A tengerentúli állatkísérletek során a patkányoknak  12 napon belül megindította a szőr növekedését, és 24 napon belül teljesen újra nőtt az állatok szőre.

(Forrás: http://undergroundhealthreporter.com/eclipta-alba-hair-regrowth/#axzz3oQnfRsUW)

Hogyan használd a hajra?

Keverd össze az egy rész bhringraj port egy rész amla porral, önts hozzá langyos vizet, kend a hajtőre és a hajra a keveréket. Fedd be egy zuhanysapkával, hűvös idő esetén száraz törölközőt is tekerj rá. Hagyd a hajadon 30 percet, majd sok vízzel öblítsd le!

A bhringraj gyógynövény port kókuszolajjal is összekeverheted, ezt a keveréket kend a hajadra, hagyd rajta, majd moss hajat natúr samponnal. Fényes, erős haj lesz az eredmény.

A Bhringraj gyógynövény port keverheted, amlával, brahmival, shikakaival, tulsival, neem-vel. Kevés langyos vízzel készíts pasztát a hajadra, kend rá, fedd be, hagyd hatni 30 percet, majd öblítsd ki a hajból tiszta vízzel. Ilyen hajpakolás rendszeres használatával erősíti a hajszálakat, gyorsabban nő a haj, és természetes hajkoondicionáló hatású.

A Bhringraj gyógynövény por rendszeres használatával segíthet megfiatalítani a hajat és a fejbőrt.

A bhringraj por ayurvédikus gyógyító tulajdonságai:

  • csökkenti a hajhullást
  • megakadályozza a korai őszülést
  • megfiatalítja a hajat
  • enyhíti az ekcéma
  • minimalizálja dermatitist és a korpásodást
  • csökkenti a gyulladást és a rovarcsípések és csípések okozta kellemetlen tüneteket

 

Hosszú ideje használják Indiában a Bhringraj gyógynövény port az egészséges haj növekedésért, a haj színének természetes javítására és a haj teljes egészségéért.

A Kehraj nemcsak megfiatalítja a sérült hajat és a fejbőrt, hanem Indiában a szabadkézi tetoválást is készítenek vele. Ez a  gyógynövénnyel gyógyítják  Kínában és Brazíliában a kígyómarást, valamint  gyulladáscsökkentő szerként, és nyugtató gyógyírként bőrbetegségekre, mint például az ekcéma, lábgombásodás és rovarcsípés is használják.

A 100%ban természetes Bhringraj gyógynövény port, ide kattintva tudod megvásárolni a webáruházban. A selyemfekete és a sötétbarna hajfestékünkben is van Bhringraj, a sötét hajszín ennek a gyógynövénynek köszönhető.