Hajfestés indigóval

Fontos:

 1. Ha a közelmúltban festetted a hajad vegyi festékkel, akkor minimum 1 hónapot várj mielőtt alkalmazod bármelyik Esszencia Henna terméket.
 2. Kerüld a szem és a száj környékét a hajfestés során.
 3. Ha a hajfesték szembe kerül, azonnal öblítsd ki hideg vízzel, ha irritáció jelentkezik fordulj orvoshoz.
 4. Ha a fejbőrön sérülések, nyílt seb van ne alkalmazd a hajfestéket.
 5. Mindig használj hajfestő ecsetet a festék felvitelére.
 6. Szempilla és szemöldök festésére nem használható.
 7. Használat előtt végezz érzékenységi tesztet.
 8. Csak külső használatra való a hajfesték.
 9. Gyerekektől távol tartandó.
 10. Ha használat közben bőrpír keletkezik, a terméket tovább ne használd.

1 csomag (100 gr) hajfesték por, vállig érő hajra elegendő mennyiség.
2 csomag (2*100 gr) hajfesték por, hátközépig érő hajra elegendő mennyiség.
Megjegyzés: nagyon erős, vastag és göndör hajra +1 csomag hajfesték por szükséges, a fenti megadott mennyiségeken felül.

Megjegyzések az indigó használatához

1. A tiszta indigó minden henna alapú hajfestéket sötétít. Ha 1 evőkanál indigót hozzáadsz 1 csomag (100gr) hajfestékhez, egy árnyalattal sötétedig a kiválasztott szín.

2. A tiszta indigó hajfestékkel egy ébenfekete hajszínt lehet elérni, ha 2 lépésben fested a hajat.

Első lépés: tiszta henna hajfestés, 2. lépés: tiszta indigó hajfestés.

Hajfestés indigóval 2 lépésben az intenzív fekete hajszín elérésének érdekében

Fontos: A tiszta indigó a már meglévő sötét hajszínt teszi még sötétebbé. A szőke, ősz és a világos hajra csak indigót használva magában zöldes és kékes árnyalatot ad a hajnak.

Henna/Indigó két lépésben használva:

 1. lépés: henna masszát a hajra kenni, hatóidő letelte után tiszta vízzel leöblíteni és szárítani
 2. lépés: indigó masszát a száraz hajra kenni 1 óra hatóidő után kimosni a hajból

Fontos: Kb. 24 óra elteltével lesz meg a végleges színárnyalata a hajnak. Ezalatt a 24 óra alatt megy végbe a teljes oxidáció folyamata, és kialakul a végleges hajszín. Ezalatt a 24 óra alatt a kék, zöld és vörös színek is megjelenhetnek a hajon, ami egy teljesen természetes folyamat, az oxidáció eredménye. Az oxidáció lezajlásával a haj mély sötét színűre változik, fényes és csillogó lesz.

3. Nagyon sötét hajat (sötétbarna vagy fekete eredeti hajszín esetén) egy lépésben is festhetsz tiszta indigóval. Őszülő haj esetén viszont nem. Ebben az esetben az elért hajszín fekete lesz, zöldes, kékes fénnyel.

A Herbal Indigófekete hajfesték tökéletes választás:

 • a sötét hajra, a sötétbarna és fekete hajat természetes módon sötétíti,
 • mert egy mélyebb fekete színt ad önmagában használva a már meglévő sötét hajnak,
 • mert a világos hajat két lépésben lehet vele feketére festeni: első lépésben tiszta henna hajfestés, második lépésben tiszta indigó hajfestés, lásd alább.

 Az indigót a henna porral keverve a vörösesbarna árnyalattól a feketéig juthatsz el, attól függően, hogy milyen a kiindulási hajszín.

Alkalmazási utasítások:

Ez egy biztonságos és egyszerű folyamat, tartsd be az itt leírt utasításokat.


hajfestes-indigoval
1. Hajmosás

A hajfesték alkalmazása előtt natúr samponnal kétszer moss hajat, hogy megtisztuljon a haj és a felesleges olajat lemossa a hajról.

Ne használj semmi más hajápoló terméket a hajra, se balzsamot, se habot, se zselét, stb. (A sampon mindenképp szilikonmentes és natúr összetevőket tartalmazó sampon legyen! A szilikon rárakódik a hajszálakra, bevonja azt és nem engedi, hogy a hajfesték kifejtse a hatását a hajon.)

Azért, hogy a  természetes hajfestékek a lehető legjobban kifejtsék hatásukat a hajra, természetes hajápoló termékeket használj!
Hogy mit ne tartalmazzon egy hajápoló termék, erről olvashatsz ebben a bejegyzésben: “Samponok és a bennük lévő káros anyagok”.

Figyeld a címkét és ezeket az összetevőket kerüld a hajápoló termékekben:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laueth Sulfate (ALES), TEA (Triethanol amine), szintetikus illatanyagok és színezékek,

DEA, TEA, BHT, Glyoxalic Acid, Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea, Bronopol/2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Bronidox/5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxan, parabének,

Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, …siloxane , …methicone

Ide kattintva válogathatsz azokból a hajápoló termékekből, amiket nyugodtan használhatsz a természetes hajfestékekkel együtt.

Szárítsd meg a hajad, ne használj semmilyen hajápoló terméket hajfestés előtt.

Ajánlott az első henna hajfesték alkalmazása előtt egy próbatincset festeni, mielőtt teljes körűen alkalmazza a hajfestéket.

Hajfestés indigóval. Próbatincs festése

Az első használat előtt érdemes egy próbafestést végezni egy hajtincsen.
Válassz ki egy hajtincset és végezd el a hajfestést ezen az egy tincsen, ahogy lent le van írva.

A próbatincs festése során kiderül, hogy bármilyen nem kívánt reakciót vált-e ki a hajfesték por, illetve a kiválasztott hajszínt is leellenőrizheted. (Ne feledd, a végleges hajszín 24 óra elteltével alakul ki.)
Ez a hajfestő por 100%-ig természetes, de a természetes anyagok is válthatnak ki allergiás reakciókat, az arra érzékenyeknél.

Ajánlott bőrtesztet is végezni az első használat előtt.

Bőrteszt

Az allergiás reakciók jelentkezésének elkerülése végett érdemes egy kis bőrfelületen az első hajfestés előtt egy próbát tenni.
Keverj be egy kevés hajfesték masszát. Az alkar belső felére tegyél egy kis bekevert masszát, hagyd rajta 10 percig. Ha a 10 perc letelte alatt ill. után nem tapasztalsz bőrkiütést, irritációt, akkor bátran használhatod a hajfesték port hajfestésre. Ha bármilyen irritációt tapasztalsz, akkor ne használd!

2. A hajfesték massza elkészítése

Lehetőleg porcelán ill. üveg tálban keverd el a hajfesték port a vízzel.
A porcelán/üveg jobban tartja a meleget és a hajfestéket még melegen fel kell vinni a hajra.
A víz kb. 30C fokos legyen. 100 gr hajfesték porhoz kb. 3 dl 30C fokos víz kell. A massza legyen tejföl sűrűségű, hogy könnyen fel lehessen vinni a hajra és ne csurogjon le. Egy szilikon habverő segítségével könnyű kikeverni a masszát csomómentesre.

Az tiszta indigó hajfestés esetén egy enyhén lúgos vízzel jobb eredményt lehet elérni. Az indigó az enyhén lúgos víz hatására jobban kiadja a pigmenteket.
(A henna ezzel ellentétben, az enyhén savas közeget szereti, ezért lehet egy kis citromlével savasítani a tiszta henna hajfesték masszát. Az indigót nem!)
A Pi víz enyhén lúgos kémhatású, aki teheti, szerezzen be Pi vizet és a tiszta indigóhoz ezt használja.

Fontos:

A mahagóni, középbarna, sötétbarna, selyemfekete vagy indigófekete hajfesték használatakor a hajfesték port langyos, kézmeleg kb. 30C fokos vízzel kell összekeverni ahhoz, hogy a hajfestékekben  lévő indigó is festeni tudja a hajat. Túl meleg víz használata esetén nem lesz elég sötét  színű  a haj, mert a hajfestékben lévő indigó nem tudja megfelelően kifejteni hajfestő hatását.

A hennavörös, narancsvörös, burgundy vagy világosbarna hajfesték használatakor a hajfesték port meleg kb. 50C fokos vízzel kell összekeverni, mert ezekben a hajfestékekben nincs indigó és a henna festőhatása a magas hőfokon  jobb.

3. A hajfesték massza felvitele, a hajra

Száraz hajra kesztyűs kézzel egy hajfestő ecset segítségével vidd fel a masszát.
Először a haj tövére vidd fel a masszát, majd oszlasd el a teljes haj felületén.
Utánfestésnél először a hajtőre kell felvinni a masszát.
Folyamatosan tincsenként vidd fel az ecsettel a masszát a hajra. Majd ha az összes massza elfogyott, akkor hosszú haj esetén halmozd fel a hajat a fejtetőre.

Ha kész a hajfestés, akkor folpackkal tekerd körbe a fejed, vagy húzz egy műanyag sapkát a megfestett hajra. Egy régi, vastagabb sapkát is húzz a fejedre, amivel védheted a hajhagymákat a megfázástól.
Hagyd hatni legalább 45-60 percet a hajfestéket. Annál mélyebb színt kapsz, minél tovább áll a hajfesték a hajon.

4. A hajfesték lemosása

A hatóidő letelte után, mossd ki a masszát a hajból tiszta vízzel. Addig öblítsd a hajad, amíg tiszta nem lesz a víz. Lehetőleg sampon nélkül, balzsamot használj a massza kimosására a hajból, de ha nagyon nem megy, akkor samponozz, csak natúr szilikon mentes sampon és balzsam legyen. Ide kattintva választhatsz natúr balzsamot a hajfesték kimosására.
Most használhatsz kondicionálót a hajra, ha szükséges.
Szárítsd a hajad hajszárítóval 10-15 percig, hogy felgyorsítsd a természetes színváltó folyamatot.

Ez a hajfesték por 100%-ban természetes, indiai gyógynövények keveréke. Földes, fű illata van a masszának, ami pár nap alatt teljesen eltűnik, de már a száraz hajon is alig érezhető ez az illat. Ezután lehetőleg kerüld a samponos hajmosást 24 órán át.

24-48 óra elteltével alakul ki a végleges hajszín.

A henna alapú hajfestékeknél az oxidáció során, a hajfestés után 24-48 óra alatt alakul ki a végleges hajszín. Ez alatt a 24-48 óra alatt különösen a fekete hajfestéknél pirosról zöldbe, kékbe is válthat a haj fénye, ha rásüt a nap. Nem kell megijedni, eltűnik a zöldes kékes fény, ha egyáltalán jelentkezik.
Ha kialakult a végleges szín, akkor már lehet újból festeni a hajat, ahányszor csak akarod, vagy ahányszor csak szükség van rá a hajtő lenövésének festése miatt.

Ez a hajfesték por teljesen természetes, kíméletesen festi a hajat és ápolja a fejbőrt.

Itt találod a webáruházban az indigót: kattints ide.