[vc_row][vc_column][vc_column_text]A levendula illóolaja mind száraz, töredezett hajra, mind zsíros, korpás hulló hajra egyaránt használható. Mindig 100%-os levendula illóolajat (amit bármely drogériában beszerezhet) használjon fel az alábbi recepteknél!

hajápolás levendula illóolajjal

Hajápolás citromos hajöblítő levendula illóolajjal

Miután a hajmosás után a sampont alaposan kiöblítettük a hajból, végezzünk még egy utolsó öblítést az elkészített hajöblítővel, ezt már nem kell vízzel leöblíteni.

Hozzávalók:

1 liter víz
1 citrom leve
5 csepp levendula illóolaj
5 csepp geránium illóolaj

Az citrom levében keverjük el az illóolajokat, majd öntsük bele a vízbe. Az így elkészített hajöblítőt utolsó öblítésként használjuk.

 

Hajápolás almaecetes hajöblítő levendula illóolajjal

Hozzávalók:

1 liter víz
2ek. almaecet
5-10 csepp levendula illóolaj

Az almaecetben keverjük el az illóolajat, majd öntsük hozzá a vízhez és öblítsük le a hajunkat vele.

 

Hajápolás kakukkfüves hajöblítő főzet levendula illóolajjal

Hozzávalók:

1-2 szál friss kakukkfű
1 liter víz
1 citrom leve
5-10 csepp levendula illóolaj

A vizet forraljuk fel, majd öntsük le a forró vízzel egy edényben a kakukkfüvet, fedjük le az edényt. 30 perc után szűrjük le a főzetünket és hagyjuk hűlni.

Az citromlében keverjük el az illóolajat, majd ha már teljesen kihűlt a főzetünk, akkor keverjük bele az illóolajokkal illatosított citromlevet. Az így elkészített hajöblítő főzetet utolsó öblítésként használjuk.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]