Gyümölcskenyér karácsonyra

///Gyümölcskenyér karácsonyra

Gyümölcskenyér karácsonyra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A karácsonyi kuglófhoz felhasznált tojássárgák megmaradt fehérjéit szoktam gyümölcskenyér sütésére felhasználni. Sokáig eltartható gyümölcskenyér lesz belőle, két héttel az ünnep előtt is meg lehet sütni.

 

Hozzávalók:

– 6 tojásfehérje

– 10 dkg porcukor, de lehet nyírfacukor is

– 10 dkg mazsola

– 10 dkg kandírozott gyümölcs

– 1 biocitrom vagy narancs reszelt héja és leve

– 10 dkg liszt

– 5 dkg szeletelt mandula

– 8 dkg darabolt dió

A hat tojásfehérjét felverjük kemény habbá a végén a porcukrot is hozzá verjük. A lisztbe beleforgatjuk a mazsolát, kandírozott gyümölcsöt,mandulát, diót, hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, majd az egészet beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe.

Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, behintjük kristálycukorral és beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben kb. 180 C fokon 45 percet sütjük.

Ha kihűlt csokimázzal leönthetjük.

gyümölcskenyér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette | 2016-06-13T12:34:20+00:00 december 13th, 2014|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|Címkék: |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. további információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close