Gyümölcskenyér karácsonyra

///Gyümölcskenyér karácsonyra

Gyümölcskenyér karácsonyra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A karácsonyi kuglófhoz felhasznált tojássárgák megmaradt fehérjéit szoktam gyümölcskenyér sütésére felhasználni. Sokáig eltartható gyümölcskenyér lesz belőle, két héttel az ünnep előtt is meg lehet sütni.

 

Hozzávalók:

– 6 tojásfehérje

– 10 dkg porcukor, de lehet nyírfacukor is

– 10 dkg mazsola

– 10 dkg kandírozott gyümölcs

– 1 biocitrom vagy narancs reszelt héja és leve

– 10 dkg liszt

– 5 dkg szeletelt mandula

– 8 dkg darabolt dió

A hat tojásfehérjét felverjük kemény habbá a végén a porcukrot is hozzá verjük. A lisztbe beleforgatjuk a mazsolát, kandírozott gyümölcsöt,mandulát, diót, hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, majd az egészet beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe.

Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, behintjük kristálycukorral és beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben kb. 180 C fokon 45 percet sütjük.

Ha kihűlt csokimázzal leönthetjük.

gyümölcskenyér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette |2016-06-13T12:34:20+00:00december 13th, 2014|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|Címkék: |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Az oldal sütiket használ

Kérjük hagyd jóvá, ha elfogadod a sütik alkalmazását, amelyek segítik a felhasználói élmény fokozását.