Gyümölcskenyér karácsonyra

///Gyümölcskenyér karácsonyra

Gyümölcskenyér karácsonyra

[vc_row][vc_column][vc_column_text]A karácsonyi kuglófhoz felhasznált tojássárgák megmaradt fehérjéit szoktam gyümölcskenyér sütésére felhasználni. Sokáig eltartható gyümölcskenyér lesz belőle, két héttel az ünnep előtt is meg lehet sütni.

 

Hozzávalók:

– 6 tojásfehérje

– 10 dkg porcukor, de lehet nyírfacukor is

– 10 dkg mazsola

– 10 dkg kandírozott gyümölcs

– 1 biocitrom vagy narancs reszelt héja és leve

– 10 dkg liszt

– 5 dkg szeletelt mandula

– 8 dkg darabolt dió

A hat tojásfehérjét felverjük kemény habbá a végén a porcukrot is hozzá verjük. A lisztbe beleforgatjuk a mazsolát, kandírozott gyümölcsöt,mandulát, diót, hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, majd az egészet beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe.

Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, behintjük kristálycukorral és beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben kb. 180 C fokon 45 percet sütjük.

Ha kihűlt csokimázzal leönthetjük.

gyümölcskenyér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette | 2016-06-13T12:34:20+00:00 december 13th, 2014|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|Címkék: |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

Oldd meg : *
12 − 7 =


A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás