Mi az egészséges haj igazi titka? Az egészséges fejbőr. És a legtöbb gyártó az okok gyökerét kutatja, hogyan működik a fejbőr, mi okozza a problémákat, és a termékek összetevői között ezért van valóban különbség.

Mit csinál pontosan a fejbőr?

Gondolj a fejbőrödre, mint a bőröd, homlokod kiterjesztésére. Vannak olaj mirigyek és verejtékmirigyek, és a régi bőrsejtek folyamatosan újra cserélődnek. Viszont a fejbőrön sokkal nagyobb számú olaj-és verejtékmirigy van, mint bármely más bőrterületen, mivel minden szőrtüsző egy faggyúmirigyhez csatlakozik. A fejbőr egy élő szövet, egyfajta mini ökoszisztéma, amely fenntartja a hajhagymákat és a hajszálakat, amely azokból nő.

A samponozás elég?

fejbor - esszencia - naturRöviden, nem. Mivel a fejbőr is ugyanazoknak a környezeti agresszoroknak van kitéve, mint a bőröd a tested többi részén – és valójában több faggyút és az olajat termel, mint a bőr máshol – olyan rendszer szerint kell kezelned, mint az arcbőrödet. Mint az arcod, a fejbőröd is részesülhet a napi tonizálásból és a heti radírozás. Ez különösen igaz, ha a fejbőröd pl. korpás. Csakúgy, mint ahogy egy konkrét terméket használsz az arcbőröd ápolására, célzott hatóanyagot használhatsz a fejbőr kezelésére is.

Honnan tudjuk, hogy problémánk van?

Viszketés, irritáció, érzékenység, hámlás, bőrpír és kiütések, mind jelei a kiegyensúlyozatlan fejbőrnek. Egy másik tünet a túlságosan zsíros fejbőr. Idővel a hajformázó termékek használatának halmozódása, a verejték és a természetes faggyú eltömődött tüszőkhöz és lelapuló hajhoz vezethet. A haj és a fejbőr rendszeres méregtelenítő tisztításával megakadályozhatod ezt, és csökkentheted annak szükségességét, hogy minden nap samponos hajmosást kelljen végezned.

Amikor a fejbőr jó állapotban van, a haj egészségesen tud nőni. A hajad azonnali megjelenését tekintve, ha a fejbőröd tiszta, a gyökerek egészségesek, a hajad csillogó lesz és nem lesz lelapult. Az egészséges fejbőrnek tisztának és ápoltnak kell lennie, és nem lehet rajta bőrpír, hámlás vagy irritáció.

Életmód tippek a fejbőr egészségesen tartásához

A teljes zsírtartalmú tejtermékek, fehérbor, pezsgő és nagyon cukros vagy fűszeres ételek mind súlyosbíthatják a fejbőr problémákat. Ha hajlamos vagy a viszkető vagy pikkelyes fejbőrre, tudomásul kell venned, hogy az étkezési szokásaid súlyosbíthatják a problémát.

Fogyassz omega 3 és 6 zsírsavakat és koenzim Q-10-et. Ezek az étrend kiegészítők gyulladásgátló tulajdonságokkal bírnak, ösztönözik a haj növekedését és egyensúlyt biztosítanak a fejbőr részére.

A stressz befolyásolja a kortizol szintet, ami viszont növeli a faggyú termelést. Ez a hormon megzavarhatja a bőr Barrier funkcióját, irritációt és a gyulladást válthat ki, ami megmagyarázza, miért lehet, hogy a fejbőr pikkelyes, érzékeny vagy zsíros lesz stresszes időszakokban. Ha ez ismerősen hangzik, összpontosítanod kell a csökkent kortizolra – pl. a mély légzés, könnyed testmozgás, friss levegő, a képernyő előtt végzett munka rendszeres szüneteltetése és az alvás mind segíthet.

Ne felejtsük el, hogy a fejbőr is leéghet a napon, ami a fájdalomhoz, hámláshoz vezethet, és ami még rosszabb, növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. Védd a fejbőröd és a hajad fényvédő spray-vel, vagy tegyél fel egy kalapot, sapkát vagy fejkendőt.

UV sugarak káros hatásai ellen védő, vadrizskivonatot tartalmazó termékeink:

Natúr sampon száraz hajra

Natúr sampon normál hajra 200 ml

Natúr hajbalzsam száraz hajra 200 ml

Natúr hajbalzsam normál hajra 200 ml

Prémium natúr hajbalzsam 200 ml

Natúr hajzselé – hajkondicionáló 200 ml