Farsangi fánk, ami elmaradhatatlan

///Farsangi fánk, ami elmaradhatatlan

Farsangi fánk, ami elmaradhatatlan

Nyakunkon a farsang. A farsang elmaradhatatlan kelléke a farsangi fánk.

Én a farsangi fánk sütéséhez a Príma konyha magazin 2002-es számában megjelent receptet vettem alapul. Ugyan az alapanyagok mennyiségén emelnem kellett, mert nincs az a mennyiség, ami nálunk el ne fogyna.

Íme, az átalakított recept:

Hozzávalók:

– 90 dkg finomliszt
– 5 dkg élesztő
– kb 5  dl langyos tej
– 5 ek. cukor
– 5 tojás sárgája
– 0,5 dl rum
– 1 csipet só
– 1 citrom reszelt héja (biocitrom)
– 9 dkg olvasztott vaj

farsangi fánk

Kb. 1 dl langyos tejbe beleteszek 1ek. cukrot és az 5 dkg élesztőt hagyom, hogy feljöjjön az élesztő.
A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá. Kb. 45 percet hagyom kelni a tésztát. Ha megkelt, akkor megolajozott gyúródeszkára borítom. Egyenletesen ujjnyi vastagra lapítom és egy vizespohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatom. Letakarom és még legalább fél órát kelesztem.

Olajat melegítek, az olaj lehetőleg közepesen forró legyen. A fánkokat úgy teszem bele, hogy a felső felük kerüljön először az olajba, az ujjammal kilyukasztom a közepüket. Fedővel letakarva kb. másfél percig sütöm, majd megfordítom őket, és fedő nélkül is másfél percig. Az olaj jó meleg kell legyen, de ne túl forró, mert akkor csak kívülről ég meg, a közepe nyers marad, ha nem elég meleg, akkor pedig megszívja magát olajjal.
Házi baracklekvárral ez egy isteni finom farsangi fánk!

 

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

Közzétette | 2016-06-13T12:32:21+00:00 január 21st, 2015|Kategória Blog, Táplálkozás, vitaminok, egyéb|Címkék: |0 hozzászólás

Hagyj üzenetet

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. további információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close