Hogyan használd a termékeket? Miután az Esszencia termékek teljesen SLS és vegyszer mentesek, kell a szervezetnek egy kis idő, hogy teljesen átálljon a vegyszermentes hajápoló készítményekre. Meg kell szokni, mint ahogy az illatokat is, ha az ember sokáig a szintetikus illatokkal terheli az orrát, nem fogja érezni a természetes illóolajok illatát. Időt kell hagyni a fejbőrnek és a hajnak, hogy regenerálódjon, a faggyúmirigyek normál működése helyreálljon. Ezt az időszakot le lehet rövidíteni hidegen sajtolt olajpakolásokkal, már egyszeri használat után is érezhetően javul a haj minősége.

Az Esszencia termékek használatához kövesd az alábbi utasításokat, hogy a lehető legjobb eredményt érd el.

esszencia natúr samponSampon ajánlott használata:
A samponok tisztító tulajdonságáért a tenzidek a felelősek. Az Esszencia termékek kímélő tenzideket tartalmaznak, melyek nem irritálják a fejbőrt. Ezek a tisztító tenzidek nem habzanak olyan erőteljesen, mint a Sodium Lauryl Sulfate/Sodium Laureth Sulfate nevű tenzid (napjaink mindennemű tisztítószereiben a legáltalánosabban használt anyag), ami egy agresszív tisztító anyag, nagyon jól habzik (és nagyon olcsó), de irritálhatja a fejbőrt és tönkreteheti a normál faggyúműködést is.

Ez a sampon nem habzik olyan intenzíven, mintha SLS-t tartalmazó samponnal mosnál hajat. De nem a hab tisztít önmagában! Ha fokozni akarod a habzását, egy kevés vízben oldd fel, keverje el és úgy öntsd a hajadra. Egy alkalommal kétszeri hajmosás ajánlott (mint ahogy bármilyen samponnal is), a második alkalomnál már nagyon habzik a sampon. Minden használat előtt rázd fel a flakont! A helyes hajmosás menetéről ebből a bejegyzésből többet is megtudhatsz.


esszencia natúr hajbalzsamokHajbalzsam
ajánlott használata:
Az Esszencia hajbalzsamok alapja egy Behentrimonium methosulfate nevű emulgeáló szer, ami egy növényi eredetű anyag, a szőlőmag olajból nyerik ki. Ez egy antisztatizáló szer, felületaktív anyag, ami szépen elterül a hajszálakon, ezáltal selymessé, könnyen fésülhetővé és ragyogóvá teszi a hajtat. A balzsamot a nedves hajon egyenletesen oszlasd el, hagyd hatni egy-két percig, majd bő vízzel alaposan öblítsd le.


esszencia natúr hajzselékHajzselé ajánlott használata:

Hajra kenve a haj könnyen formázhatóvá válik, tartása lesz. A hajzseléből vigyél fel egy kis mennyiséget a száraz vagy nedves hajra, oszlasd el, majd formázd a kívánságod szerint.

esszencia natúr eukaliptusz hajolajHajolaj ajánlott használata:
Az Esszencia hajolajak kizárólag hidegen sajtolt extra szűz olajok keverékéből áll, mely használatával táplálja a fejbőrt és a hajhagymákat.
A száraz hajon, és hajtőn egyenletesen oszlasd el az olajat, masszírozd lassan a fejbőrbe. Ezután óvatosan fésüld át a hajad a hajtövektől a hajvégekig, utána pedig hagyd az olajat hatni, lehetőség szerint több órán át. Minél tovább hagyod, annál jobban beszívódik, de 20 perc hatóidőt mindenképp érdemes kivárni, végül mosd le. Legalább kétszer moss hajat vegyszermentes samponnal. Balzsamot az olaj után nem kell használni, mert az olaj használatával könnyen kifésülhetővé és selymessé válik a haj. Hetente maximum egyszer használd.

Hosszú hajból is maradéktalanul ki lehet mosni az olajat a következőképpen: Hajmosáskor a száraz/olajos hajat először a samponnal kell bekenni, és csak eztán kell a vizet a samponos hajra engedni és megmosni a hajat. Másodszorra már „rendesen” lehet hajat mosni, az egész hajra rákenni a sampont, a hajtőre és a haj teljes hosszára is, majd langyos vízzel leöblíteni azt.

Alapvetően láthatod, hogy az Esszencia termékek használata nem tér el különösebben a megszokott, boltokban kapható termékek használatától.