A Cassia obovata egy por alapú természetes kezelés a hajnak és fejbőrnek.

A Herbal Henna hajfestés előtt mindenkinek ajánlott az alkalmazása, mert helyrehozza a haj szerkezetét és ezáltal a hajfesték könnyebben megtapad a hajon és hosszabb ideig meg is marad a hajszín.

A világos, szőke és ősz hajnak egy halvány arany pigmentet ad, az ennél sötétebb hajon nem látszik hajszín változás.

Alkalmazása előtt kétszer moss hajat natúr samponnal. Ne használj semmi más hajápoló terméket a hajra, se balzsamot, se habot, se zselét, stb. (A sampon mindenképp szilikonmentes és natúr összetevőket tartalmazó sampon legyen! A szilikon rárakódik a hajszálakra, bevonja azt és nem engedi, hogy a cassia kifejtse a hatását.)

Azért, hogy a  természetes hajfestékek a lehető legjobban kifejtsék hatásukat a hajra, természetes hajápoló termékeket használj!

Hogy mit ne tartalmazzon egy hajápoló termék, erről olvashatsz ebben a bejegyzésben: “Samponok és a bennük lévő káros anyagok”.

Figyeld a címkét és ezeket az összetevőket kerüld a hajápoló termékekben:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Ammonium Laueth Sulfate (ALES), TEA (Triethanol amine), szintetikus illatanyagok és színezékek, DEA, TEA, BHT, Glyoxalic Acid, Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea, Bronopol/2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Bronidox/5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxan, parabének, Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmethicon, Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, …siloxane , …methicone

Ide kattintva válogathatsz azokból a hajápoló termékekből, amiket nyugodtan használhatsz a természetes hajfestékekkel együtt.

Mosás után szárítsd meg a hajad. Száraz hajra kell felvinni a cassia obovata masszát.

A cassia használata előtt teríts egy törölközőt a válladra, mert a lecsöppenő massza megfogja a ruhát.

1. A Cassia obobata keverék elkészítése

Egy közepes méretű porcelán/üveg tálba öntsd bele a cassia port.
Add hozzá a vizet, a víz kb. 50C fokos legyen. 100 gr porhoz kb. 3 dl víz kell, de fokozatosan öntsd a porhoz a vizet, hogy tejföl sűrűségű masszát kapj.
Egy szilikon/műanyag keverő segítségével csomómentesre keverd el a masszát.

Megjegyzés: A nagyon szőke, platinaszőke vagy nagyon száraz haj esetében adj 2 evőkanál joghurtot a cassia keverékhez és egy picit csökkentsd a víz mennyiségét.

2. A Cassia obovata alkalmazása a hajon

Húzz fel egy műanyag kesztyűt. Takard a vállára a régi törölközőt, mert a por megfogja a ruhát.
Vidd fel a masszát a hajra, a hajtövekre, majd az egész haj teljes hosszán egyenletesen oszlasd el a cassia masszát. Masszírozd be a fejbőrbe és a hajba.
Hajfestő ecset segítségével könnyen eloszlatható a hajtincseken a massza.
Ha a teljes hajra egyenletesen felkented a masszát, akkor folpack-kal takard be a hajat. A hosszú hajat púpozd fel a fejed tetejére és úgy folpackozd be. Egy régi, vastagabb sapkát is húzz a fejedre, amivel véded a hajhagymákat a megfázástól.

Hagyd hatni 1 óráig a hajon a cassia masszát.


3. Öblítés és szárítás

A hatóidő letelte után tiszta vízzel alaposan öblítsd ki a hajából a cassiát.
Ha nem muszáj, nem kell samponnal hajat mosni. Balzsamozni lehet, a balzsam is segíti a cassia eltávolítását a hajról.
Ha az összes cassia massza kimosódott a hajból, akkor gyengén csavard törölközőbe a hajad, majd szárítsd meg hajszárítóval.

Kerüld a samponos hajmosást 24 óráig. Hagyd, hogy a cassia obovata természetes növényi alkotóelemei, olajai táplálják a fejbőrt és a hajat.
A cassiának egy földes, természetes fű illata van.

Cassia-obovataBiztonságosan használható bármely természetes hajszínnel felváltva hajkondicionálásra. Rendszeres használatával helyreállítja a fejbőr természetes hidratáltságát, táplálja a hajat és ragyogó fényt ad a hajszálaknak.

A cassia obovata rendszeres használata növeli a hajszín megtartását és időtartamát. Helyreállítja a haj szerkezetét, ezáltal más természetes hajfesték könnyebben megtapad a hajszálakon és így hosszabb ideig megmarad.

A cassia obovata hatása a hajra:

  • optimalizálja a fejbőr faggyútermelését,
  • csökkenti a haj zsírosodását,
  • erősíti a hajat, hajhagymákat,
  • megszünteti a korpásodást,
  • csökkenti a hajhullást,
  • helyreállítja a sérült haj szerkezetét.

Zsíros, vékony szálú hajra rendszeres használata javasolt!

A Cassia obovata-t a Herbal Henna hajfestés előtt egy héttel kell alkalmazni, növeli a hajszín megtartását, a pigmentek jobban megtapadnak a hajon!

A webáruházban a cassia obovatát itt találod: kattints ide.