[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Az indiai nők hajápolásának nyolc titka, amire ők esküsznek

Hosszú idő óta használnak az indiai nők gyógynövényeket, növényi eredetű ajurvédikus szereket mindennapi hajápolásuk során. Minden gyógynövény speciális tulajdonságokkal rendelkezik, amiket különböző problémákra használnak fel. Ezeknek a gyógynövényeknek különböző tulajdonságaik vannak, ilyenek pl, hogy befestik a hajat, gyulladáscsökkentő hatásuk vagy hajnövesztő hatásuk van. Most a leggyakrabban használt porokat és olajokat említem meg.

indiai nők hajápolása

Henna

A henna a legtöbbet használt ajurvedikus gyógynövény. A henna pornak nagyszerű koondicionáló és kíméletes tisztító hatása van. Indiában a nők a hennaporhoz kevernek olajat, mézet, kondicionálót és vizet és így kenik fel a hajukra. A hennától a haj lágy tapintású, hidratált és könnyű lesz, ideális választás a sötét barna hajra.

Neem olaj

A neem olaj kókuszolajjal összekeverve jó a száraz hajra, gyulladáscsökkentő hatása van és a hajas fejbőr viszketését is csökkenti. Mindkét növényi olaj nagyon jól tisztítja a hajat és a hajas fejbőrt, és fehérjéket juttat be a hajszálakba.

Brahmi

Ez a gyógynövény egy tömény antioxidáns bomba, csökkenti a stresszt, nyugtatja az idegeket. A hajápolásban használva csökkenti a korpát és serkenti a haj növekedését a nagy antioxidáns tartalmának köszönhetően. A brahmi szárított leveleit az indiai nők porrá őrlik, és ezt használják a hajápolásban.

Aloe vera

Az ajurvédikus gyógyászatban elismert gyógynövény az aloe vera. Csökkenti a hajhullást és serkenti a hajnövekedést. Jól tisztítja a hajat és a hajas fejbőrt. Az aloe vera más olajokkal keverve hidratálja a fejbőrt és a hajszálakat.

Szezámolaj

A szezámolaj serkenti a hajnövekedést miközben, puhává és lágy tapintásúvá teszi a hajat. Festett hajra is használható.

Amla ( Indiai Gooseberry (Egres))

Az amla használatával vastagabb, sűrűbb lesz a haj és serkenti a haj növekedését is. Megakadályozza a fejbőr viszketését, a hajhullást és a korpa kialakulását. Fényes és rugalmas lesz tőle a haj. Az amla magját porrá őrölve önmagában, vagy hennával keverve hajfestékként is lehet használni, sötét barna haj elérésére. Használható fejbőr nyugtatónak, hajerősítőnek, teljesen természetes hajfestéknek többek között.

Shikakai

A shikakait gyakran használják más gyógynövényekkel együtt a bolti samponok helyett, mint természetes alternatívát. A gyógynövényes tulajdonságai miatt nem kártékony, mint a vegyszeres, szulfátos samponok.

Kókusz olaj

A kókuszolajat Indiában gyakran használják a szépségápolásban és hajápolásban is. Néhányan azt vallják, hogy még maga a kókuszolaj használat, mint módszer is Indiából ered. Az indiai nőknek köszönhetően ma már a nők az egész világon használják a kókuszolajat bőrápolásra és hajápolásra.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_googleplus][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]