Az amla egy lombhullató fa, amely akár 6-9 méter magasra is megnő. Az amla fa általában Indiában és Nepálban nő, ezért hívják indiai vagy nepáli egresnek is.

Mire jó az amla a hajápolásban?

– Rendszeres használatával erősíti a hajhagymákat, serkenti a hajnövekedést, elmulasztja a korpásodást, megállítja a haj töredezettségét és táplálja a hajat.
– Aki rendszeresen használja a hajápolásban, annak megakadályozhatja a haj korai őszülését és megállíthatja a hajhullást.
– Méregteleníti a hajat és a fejbőrt.
– Javítja a hajszál szerkezetét.

amla hajápolásAz amla egy ayurvédikus gyümölcs, amely illóolajokat és gyümölcssavakat tartalmaz. A hajápolás során a benne lévő kondicionáló olaj puhítja és táplálja a hajat, javítja a haj szerkezetét, a természetes gyümölcssavak pedig méregtelenítik a fejbőrt.

Hajra, fejbőrre kenve mélyen tisztítja a hajhagyma tüszőket, ezáltal méregtelenít. Csökkenti a fejbőr korpásodását, táplálja a hajhagymákat, erősíti a haj szerkezetét. A kitisztított tüszőkből erős és fényes új haj nő.

Kettős hatása van, táplál és mélyen tisztít.
Ragyogóvá és fényessé teszi a hajat. Rendszeres használatával javít a hajszálak szerkezetén.

Hogyan használhatod a port a hajápolásban:

1. Méregtelenítő hajpakolásként

Keverd el a port meleg vízzel, hogy egy könnyen kenhető masszát kapj, ne legyen sem túl sűrű sem túl híg. Oszlasd el a fejbőrön és a hajon, fed be a fejed folpakkal, hűvösebb időben egy régi törölközővel is, hogy véd a fejbőröd a megfázástól. Hagyd hatni minimum 15 percet az amla masszát a hajadon. Maximum 45- 60 percet legyen a fejeden a massza. Majd mosd ki az amla masszát a hajadból, szükség esetén használj natúr sampont a massza eltávolítására a hajból.

2. A hennavörös szín mélyebbé tételére

Tiszta hennához keverve egy mélyebb árnyalatot ad a hajnak. Egy csomagnyi 100 gr hennához egy evőkanál port keverve egy mélyebb vörös színt eredményez a hajon.

Ide kattintva tudod megvásárolni az amla port a webáruházban.

A gyógynövényes hajfestékporok közül a herbal henna mahagóniban van amla.