Indiában már több mint 5000 éve használják az ayurvedát a betegségek megelőzésére és gyógyítására.
Indiában a kontinens népességének 90%-a használ ayurvedikus gyógynövényeket a betegségek megelőzésére, a szellem a test és a lélek harmóniájának megőrzésére. Ez a tökéletes megközelítése az  egészséges hajnak és bőrnek.

gyógynövény amlaAmla por

Az amla egy lombhullató fa, amely akár 20-30 láb magasra is megnő. Növénytani neve Phyllanthus Emblica vagy Emblica officinalis. A fa általában Indiában és Nepálban nő, ezért hívják indiai vagy nepáli egresnek.

Rendszeres használatával az amla erősíti a hajhagymákat, serkenti a hajnövekedést, elmulasztja a korpásodást, megállítja a haj töredezettségét és táplálja a hajat. Rendszeres használatával megakadályozza a haj korai őszülését és megállítja a hajhullást.

Bhringraj Por

A bhringraj por, egy nagyon régi ayurvedikus gyógynövény, ami hatékonyan használható a bőr és a fejbőr fertőzései ellen.

A bhringraj por megdöbbentő hatékonysággal használható a haj növekedésére.
A bhringraj por használatának hatására emelkedik a test-folyadék áramlása, stimulálja a fejbőrt, ami által jobban nő a haj.

Brahmi Por  

A brahmi egy hagyományos orvosság, amely arról híres, hogy erősíti és táplálja a hajat. A brahmi egy finom por amit szárítás és őrlés után kapunk. Használatával méregteleníthető a fejbőr , táplálja a hajhagymákat és egyéb gyógyászati célokra is használják.

A brahmi port kombinálva is alkalmazhatjuk, a fejbőr méregtelenítésére.
Tulsi, neem és amla porral elkeverve a fejbőr viszketésének megszüntetésére használják.

Tulsi Por

A tulsi egy csodálatos gyógynövény, amely segítségével elérhető, hogy a haj csillogó, fényes és egészséges legyen.

A Tulsi hűsíti a fejbőrt, így csökkenti a fejbőr viszketését és a korpásodását. Elősegíti a haj növekedését.

A tulsit, hibiszkusszal és neemmel keverve használják a fejbőr korpásodásának a megszüntetésére.

Neem Por    

A neem is egy közismert ayurvedikus gyógynövény. Antibakteriális, gombaölő és vírusölő hatása van.

A neem por használatával megszüntethetőek a fejbőr betegségei, eltüntethető a korpa, csökkenthető a fejbőr szárazsága és egészséges és fényes haj növeszthető.

A neem por használható a hajra pakolásként is: 2 evőkanál neem és henna port keverjünk el 1 evőkanál joghurttal, citromlével, sötét teával és 1 evőkanál kávéval. a henna hidratálja a hajat, míg a neem egészségesen tartja a fejbőrt.

Shikakai Por      

A shikakai egy nagyszerű természetes hajtisztító.

A shikakai por vízzel elkeverve segít eltávolítani a hajról a szennyeződéseket és az olajat, megszünteti a gombás betegségeket, eltünteti a tetveket, a haj megerősödik a használatával.

A természetes őszülés is csökkenthető a használatával. Henna és amla porral keverve, a hajra kenve 2 órát hagyjuk állni, majd öblítsük le. Egy természetes színárnyalat és hajkondicionáló hatás érhető el általa. Fertőtleníti a hajat és megnöveli a haj tömegét.

Manjistha Por

Az indiai Madder, a kávé családjába tartozó virágos növény, aminek gyökerei vörös pigmenteket tartalmaz. Ezek a vörös pigmentek adnak a hajnak egy sötét borvörös árnyalatot a hajfestés során.
A manjisthaát az ayurvedikus gyógyászatban széles körben használják, mint vértisztító növény.
Azt is tartják róla, hogy méregteleníti a bőrt, fejbőrt, különféle bőrbetegségek mint az orbánc, ekcéma, akne, és allergiás kiütések kezelésére is jó.

Henna Por

A henna növény levele tartalmaz egy természetes és nagyon hatékony színező pigmentet, amit úgy hívnak, hogy lawsone.

Az összezúzott levelek narancs vörös festékanyagot eresztenek. A henna leveleit szárítják, aprítják és szitálják, aminek következtében egy finom por lesz. Ez a porított henna maximalizálja a pigment (lawsone) festőhatását.

A hennapor levegő és víz hatására működik.

Vízzel bekeverve a port egy tejföl sűrűségű masszát kapunk, amit közvetlenül a bőrre vagy hajra kell felvinni. A henna egy természetes szuper hatékony bőrszínező és hajszínező anyag. A bőrt ideiglenesen a hajat pedig véglegesen, tartósan festi.

A henna festék úgy működik, hogy a lawsone kiázik a növényből, ami megfesti a hajat és a bőrt.

A hennának már régóta ismert gyógyhatási vannak.
Régóta alkalmazzák a hennát, mint gyógynövényt a bőr sérülések kezelésére, fejfájás megszüntetésére, hasi fájdalom elmulasztására, égés, leégés kezelésére, nyílt vágásokra, lázcsillapításra, és hajhullásra.